Kesälomatreeni

Moikka!

Tänään on luvassa vähän erilaista materiaalia. Kävimme nimittäin kaverini Loviisan kanssa kuvaamassa eilen treenivideon Taivaskalliolla Käpylässä. Treeni on kehonpainolla tehtävä koko kropan treeni, johon tarvitset välineeksi vain korokkeen. Liikkeitä on yhteensä kuusi, joista kuvasimme kaksi versiota eli haastavamman ja kevyemmän. Idea on, että tämän voi toteuttaa missä vain ja milloin vain eli kyseessä on kesälomatreeni! Ilma ei ollut kovin kesäinen kuten kuvista ja videosta näkyy, mutta meininki sitäkin aurinkoisempi :)

DSC06606

Sitten itse asiaan eli ohjeet treeniin, jonka voit tehdä kahdella tapaa:

  1. Tee putkeen jokaista liikettä 10-15 toistoa. Yhdellä jalalla tehtäviä liikkeitä tulee 10-15 toistoa/puoli. Pidä 1-2 minuutin tauko ja toista kierros 3-5 kertaa.
  2. Tee ensimmäistä liikettä 20-30 sekuntia, ota 10 sekunnin tauko siirtymiseen ja sitten toinen liike, jne. Pidä 1-2 minuutin tauko ja toista kierros 3-5 kertaa.

Tee liikkeet reippaalla tahdilla, mutta kuitenkin hyvällä tekniikalla. Yhdistele haastavamman ja kevyemmän version liikkeitä tarvittaessa. Monesti jaksaa tehdä haastavammat jalkaliikkeet, mutta kevennystä tarvitaan ylävartalon liikkeisiin. Niissäkin onneksi kehittyy pikkuhiljaa. Muista tehdä treenin alkuun ja loppuun verryttelyt!

Kesälomatreenin haastavamman version liikkeet:

  1. nousu korokkeelle ja polvennosto
  2. punnerrus jalat korokkeella
  3. kyykkyhyppy
  4. ojentajadippi korokkeella
  5. askelkyykky ristiin
  6. vatsarutistus

 

Kesälomatreenin kevyemmän version liikkeet:

  1. askelkyykky taakse
  2. punnerrus kädet korokkeella
  3. kyykky
  4. ojentajadippi polvet koukussa
  5. sivuaskelkyykky
  6. vatsarutistus puoli kerrallaan

 

Hyviä treenejä!

4 thoughts on “Kesälomatreeni

  1. Päivitysilmoitus: Syksytabata – Raikasta menoa
  2. Päivitysilmoitus: Joulutreeni – Raikasta menoa

Jätä kommentti