Raakakakkukahvilani

Moikka!

Lauantaina raakakakkukahvilani Raikasta menoa avasi ovensa viideksi tunniksi. Olin edellisenä viikonloppuna ahkeroinut 12 isoa raakakakkua ja paloja oli yhteensä reilu 180 palaa. Paljastettakoon, että kuormasta oli jo syöty etukäteen hieman.. Tarjolla oli raakavalkosuklaalla kuorrutetut mansikka- ja mustikkakakut sekä tuhti raakasuklaakakkku minttulimekerroksella raikastettuna.

Pidin kahvilan tällä kertaa ulkona talomme pihassa ja se houkutteli paikalle enemmän väkeä kuin helmikuinen, meillä kotona ollut kahvilani. Apurina kahvilassani oli ystäväni Leena ja Miika pääsi tietenkin hommiin taas. Suuret kiitokset heille! Sää oli lauantaina mitä mainioin ja tunnelma kohdallaan. Harmillisesti valokuvaaminen jäi kahvilatohinassa, mutta muutaman kuvan ehdin nappaamaan.

DSC06524

Sain kakuista ihanaa palautetta. Moni ihasteli sileää koostumusta ja sopivaa makeusastetta. Taisipa korviini muutaman kerran kantautua sanat: ”Parasta raakakakkua, jota olen maistanut!” Tarjoilin kakut ja kahvit kirppikseltä hankituista vanhoista kukkakupeista ja -lautasista, jotka toivat pienen lisämausteen kakkuelämykseen. Hauska yllätys oli, että entisen työkaverini Petran polttarit alkoivat myös kahvilastani. Värikkäästi pukeutunutta jengiä alkoi kerääntyä pensaan juurelle, jotka Petran astuttua kahvila-alueelle ponkaisivat ylös. Mikäpä sen parempi aloitus juhlapäivälle kuin raakakakkutankkaus!

Myimme kakkupaloja päivän aikana reilut 120 palaa, joten sunnuntaina herätessäni jääkaappi oli vielä kakkupalojen vallassa. Mieleeni juolahti Facebookissa toimiva, erittäin aktiivinen Haaga kierrättää -ryhmä, johon laitoin kakkutarjouksen ja sain myytyä melkein kaikki loput palaset sunnuntaina. Onneksi jäi vielä vähän omaankin herkutteluun :)

Toteutin kahvilani yhteistyössä Foodinin kanssa, jonka perustajiin Mariaan ja Lasseen tutustuin huhtikuussa. Olin yksi neljästä voittajasta Foodinin ja Alku-valmennuksen järjestämässä reseptikilpailussa ja juttelimme silloin osallistumisestani ravintolapäivään. Oli ilo käyttää Foodinin laadukkaita luomutuotteita. Olen aina hieman skeptinen luomutuotteiden kanssa, että ovatko ne todella niin paljon parempia kuin tavalliset tuotteet, että kannattaa maksaa enemmän. Saatuani tilaukseni ja maistettuani tuotteita väitän, että pähkinöiden kohdalla luomuun kannattaa satsata. Erityisesti cashewpähkinät maistuivat paljon paremmilta kuin aiemmin Prismasta ostamani, joissa on välillä ollut tunkkainen maku. Foodinin cashewt ovat ihanan raikkaan makuisia ja tasalaatuisia.

DSC06521

Päivä oli hektinen, mutta oikein onnistunut. Kiitos kaikille kakkuherkuttelijoille! Saa nähdä, milloin järjestän kahvilan uudelleen, sillä Ravintolapäivä teki uudistuksen, että jatkossa joka päivä voi avata ravintolan eikä vain erityisinä päivinä. Pidin tästä 3kk välein olevasta tapahtumasta, jolloin ihmiset suurin joukoin etsivät ravintola- ja kahvilaelämyksiä. Toisaalta tämä uudistus vapauttaa pop up -paikan avaajille enemmän mahdollisuuksia eikä sido vain yhteen ajankohtaan. Eli ehkä tämä on positiivinen uudistus :)

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s