Huippukokin kanssa keittiössä

Foodin ja Alku.fi-valmennus järjestivät bloggaajille reseptikisan, jossa ruuan tuli olla valmistettu hyvää tekevistä ja ravinteikkaista raaka-aineista ilman maitotuotteita ja gluteenia. Ruoka sai olla mitä tahansa, joten minun ei tarvinnut pitkään miettiä millaisen reseptin kehittäisin eli kakkuahan sen olla piti, tietysti :) Osallistuin kisaan kolmikerroksisella raakasuklaakakullani ja tattadadaa, olin yksi neljästä voittajasta! Palkinnoksi me voittajat pääsimme keskiviikkona kokkailemaan huippukokki Kari Aihisen kanssa.

DSC05682

Ensin Foodinin Lasse ja Maria kertoivat tuotteistaan ja saimme maistella herkkuja kuten kookosmannaa, raakasuklaacojimarjoja ja -inkiväärinpaloja. Sitten Kari kertoi itsestään, työstään ja ruuanlaittofilosofiastaan. Päällimmäisenä mieleeni jäi kehotus tehdä ruokaa rakkaudella. Mitä tahansa tekeekin, niin tekee sen täysillä, on sitten kyseessä läskisoosi tai superfoodhifistely. Kun ruokaa tekee sydämellä, niin se on maailman parasta ruokaa.

DSC05684

Pian pääsimme itse asiaan eli ruuanlaittoon. Raaka-aineina oli salaatteja, kasviksia, yrttejä, kanaa, kvinoaa ja Foodinin tuotteita. Kari lajitteli ainekset ja jakoi meille tehtävät. Yksi teki täytettä kanoille, toinen vinegrettiä, kolmas avokadotahnaa ja minä salaattia. Saimme paljon ruuanlaittovinkkejä ja kokkailun lomassa oli mielenkiintoista kuulla ravintolamaailmasta ja TV:n ruokaohjelmien tekemisestä. Keittiössä oli kiva tunnelma ja ilmapiiri oli rento. Ruokien valmistuttua Kari näytti meille erilaisia tapoja laittaa ruoka esille ja teki jokaiselle annokset.

DSC05737

DSC05718

Ruuat olivat todella hyviä! Kanassa oli ihana täyte kookosmannasta, cashewtahnasta ja superfoodeista. Varsiselleristä, parsasta, salaatinlehdistä ja rucolasta koottu salaatti pääsi uusiin sfääreihin jäävesikikan avulla. Siinä ohuiksi viipaloidut vihannekset laitettiin jääkylmään veteen, jossa ne kaareutuivat kiemuralleR ja muuttuivat herkullisen rapeiksi. Avokadotahna ja vinegretti täydensivät annoksen herkulliseksi kokonaisuudeksi. Annoksen pohjalla oli kurkumalla maustettua, kauniin keltaiseksi värjäytynyttä kvinoaa. Aterian kruunasi raakasuklaasta, pähkinöistä, banaanista ja kookosmannasta tehty leivos.

DSC05750

Iltapäivä oli todella hieno kokemus. Oli kiva saada vinkkejä ammattilaiselta, jutella ruuasta ja päästä tutustumaan uusiin ihmisiin. Kolme muuta voittajaa olivat Rosemary’s blogin Katarina, Smoothiempaa menoa Piiku ja Beach House Kitchenin Heli-Hannele.

DSC05748

Kiitos Kari, Foodin, Alku ja muut bloggaajat!

Mainokset

4 thoughts on “Huippukokin kanssa keittiössä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s