Maapähkinävoikonvehdit

Tein raakasuklaakonvehteja, joissa rapean ulkokuoren sisällä on pehmeää maapähkinävoita ja taatelitahnaa. Hieman suolainen maapähkinävoi kaipaa seurakseen makeutta ja pehmeistä taateleista saa makean tahnan helposti haarukalla muussaten. Kannattaa käyttää hedelmäosaston taateleita, joita myydään pahvirasioissa, sillä niiden maku ja koostumus on tähän paras. Maapähkinävoina käytin Bionan sileää luomuversiota, mutta toki myös muut käyvät.

dsc09826

Konvehtien valmistaminen vaatii hieman aikaa, mutta lopputulos on sen arvoinen. Ensin valmistetaan raakasuklaa, jota lusikoidaan hieman suklaamuottien pohjalle. Kun suklaa on jähmettynyt, niin täytteet lusikoidaan sen päälle. Lopuksi muotit täytetään jäljelle jääneellä suklaalla. Käytin hieman isompia suklaamuotteja, jotka ovat noin 4x4cm neliöitä ja reseptin määrillä niitä tuli 16kpl. Toki pienemmät muotit käyvät myös.

dsc09829

Nämä konvehdit sopivat täydellisesti vaikka ystävänpäiväherkutteluun tulevana tiistaina. Itse kyllä epäilen, että meidän konvehdit on jo syöty siihen mennessä… Viime vuonna tein ystävänpäiväksi raakasuklaakuorrutteisia mansikkasuukkoja, joiden resepti löytyy täältä.

dsc09836dsc09840

Olin viime viikonloppuna parhaan ystäväni Lauran luona Tukholmassa. Laura kirjoittaa kuosisuunnittelublogia The story of my kuosi ja hän julkaisi siellä ihanan tekstin ystävyydestämme. Voit käydä lukemassa sen täältä. Postauksessa on myös Lauran piirtämä kuosi lapsuudenkodistani Nokian Kehonrannassa. Laura hahmotteli kuosin sillä aikaa, kun otin pienet nokoset takkatulen lämmössä rankan vauvanvaateshoppailun päätteeksi.

Hyvää Ystävänpäivää!

dsc09852

Maapähkinävoikonvehdit (n. 16kpl)

Suklaa:

  • 160g raakakaakaovoita
  • 4rkl raakakaakaojauhetta
  • 2rkl kookosöljyä
  • 2rkl juoksevaa hunajaa tai muuta makeutusta
  • ripaus suolaa
  • 1/2tl vaniljajauhetta

Täytteet:

  • 100g pehmeitä taateleita
  • ripaus vaniljajauhetta
  • huoneenlämpöistä maapähkinävoita
  1. Sulata kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa. Lisää muut suklaan aineet ja sekoita tasaiseksi. Maista ja lisää tarvittaessa makeutusta tai kaakaojauhetta.
  2. Lusikoi suklaata ohut kerros suklaamuottien pohjalle. Laita muotit jääkaappiin tai pakastimeen jähmettymään.
  3. Poista taateleista kivet ja muussa ne haarukalla tahnaksi. Mausta vaniljalla.
  4. Lusikoi 1tl taatelitahnaa jokaiseen muottiin ja levitä sitä lusikalla hieman.
  5. Lusikoi 1tl maapähkinävoita taatelitahnan päälle ja laita hetkeksi pakastimeen.
  6. Laita jäljelle jäänyt suklaa hetkeksi vesihauteeseen, jotta se muuttuu taas juoksevaksi. Täytä muotit sulalla suklaalla. Laita konvehdit pakastimeen jähmettymään vähintään puoleksitoista tunniksi. Jos sisus ei ole jähmettynyt tarpeeksi, niin konvehti halkeaa irroitettaessa. Jos suklaata jää yli, niin sillä kannattaa täyttää loput muotit tavallisiksi raakasuklaiksi.
  7. Säilytä jääkaapissa.

Jätä kommentti