Herkkucouscous

Ihana ystäväni Laura tekee hyvää ruokaa. Hänen ruokansa ovat aina todella maistuvia ja niissä on herkullisia makuyhdistelmiä. Sain luvan jakaa yhden hänen resepteistään, jonka olen nimennyt Lauran herkkucouscousiksi. Söin tätä ensimmäisen kerran vuosi sitten ja olisin voinut ahmia koko kulhollisen. Niin hyvää se oli!

DSC02613

Ruuassa mausteisen couscousin joukkoon lisätään paahdettua kukkakaalia, manteleita ja kuivattuja aprikooseja. Tein tätä pari viikkoa sitten työpaikan nyyttikesteille ja sielläkin couscous sai hyvän vastaanoton. Reseptiä kyseltiin, joten tässä se tulee:

Herkkucouscous

  • 2dl couscousia
  • 2dl kiehuvaa vettä
  • pieni kukkakaali
  • 2 kourallista manteleita
  • 100g kuivattuja aprikooseja
  • 1tl paprikaa
  • 1tl kanelia
  • 1tl valkosipulijauhetta
  • ripaus chilijauhetta
  • 1/2-1tl suolaa
  • oliiviöljyä
  • puntti persiljaa
  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Leikkaa kukkakaali pieneksi silpuksi ja levitä pellille. Paahda kukkakaalia 10 minuuttia ja lisää mantelit. Jatka paahtamista n. 10min, kunnes mantelit ovat ihanan paahteisia.
  3. Laita couscous laakeaan vuokaan ja sekoita joukkoon paprika, kaneli, valkosipulijauhe, chili ja suola.
  4. Kaada couscousin päälle kiehuva vesi. Peitä foliolla ja anna hautua kypsäksi 5-10min.
  5. Sekoita couscous irtonaiseksi haarukalla ja kaada joukkoon reilusti oliiviöljyä.
  6. Rouhi paahdetut mantelit ja leikkaa aprikoosit pieniksi paloiksi.
  7. Sekoita kukkakaali, mantelit, aprikoosi ja hienonnettu persilja couscousin joukkoon.

Olen tehnyt tästä joskus myös hieman terveellisemmän version käyttämällä kvinoaa ja lisäämällä mausteet keitinveteen. Ihan hyvää tuli niinkin, mutta parasta tulee käyttämällä couscousia.

2 thoughts on “Herkkucouscous

  1. Helzu

    Kiva ohje, mutta onko ideaa millä voisi korvata mantelit, kun perheessä allergiaa pähkinöille ja mantelille? Toki pois voi jättää, mutta joku olisi kiva tilalle.

    Tykkää

    • Jemina Aromaa

      Kiitos :) Paahdetut mantelit tuovat kivaa makua ja rouskuvia sattumia couscousiin. Paahdetut kurpitsan- tai auringonkukansiemenet voisivat toimia korvaamassa manteleita. Maku on tietysti eri, mutta sopisivat varmasti!

      Ja suuret kiitokset blogini linkittämisestä omalle sivullesi :)

      Tykkää

Jätä kommentti