Lämmin bataattilinssisalaatti

Moikka!

Toivottavasti joulu sujui rentouttavissa ja herkullisissa merkeissä. Niin hyviä kuin jouluruuat ovatkin, niin en pystyisi kyllä syömään yhtään enää. No, ensi vuonna sitten taas :)

dsc09571

Paahdettu bataatti on yksi lempiruuistani ja meillä syödään sitä lähes viikoittain. Tällä kertaa lisäsin sitä paprikalla ja kanelilla maustettuna ruokaisaan salaattiin. Lämpimässä salaatissa on kvinoaa ja mustia belugalinssejä proteiinin lähteenä. Persilja ja sitruunanmehu raikastavat ja murustettu fetajuusto tuo hieman rasvaista täyteläisyyttä.

dsc09569

Salaatti on parasta heti valmistuksen jälkeen lämpimänä, mutta toki sitä voi syödä myös kylmänä, jolloin joukkoon kannattaa lorauttaa hieman öljyä ja puristaa tuoretta sitruunanmehua.

Lämmin bataattilinssisalaatti

  • 400g bataattia
  • 1dl belugalinssejä
  • 1dl kvinoaa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1/2 punttia persiljaa
  • 100g pitkiä (pakaste)papuja
  • 100g fetaa
  • paprikajauhetta
  • kanelia
  • suolaa ja pippuria
  • öljyä
  1. Pese bataatti huolellisesti ja leikkaa se alle sentin paksuisiksi viipaleiksi. Lorauta viipaleille öljyä ja ripottele päälle paprikajauhetta, kanelia, suolaa ja pippuria. Kääntele, kunnes bataatit ovat kauttaaltaan mausteissa. Levitä uunipellille ja paahda uunissa 225 asteessa n. 20min.
  2. Huuhtele linssit siivilässä ja keitä 20min/pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.
  3. Tee samoin kvinoalle. Keittoaika on 10-15min.
  4. Jos käytät pakastepapuja, niin sulata pavut mikrossa tai kattilassa ja leikkaa lyhyemmiksi halutessasi. Jos tuoreita papuja on saatavilla, niin käytä niitä.
  5. Sekoita salaattikulhossa kypsät linssit, kvinoa ja sitruunanmehu.
  6. Sekoita joukkoon pavut, kypsät bataatit ja hienonnettu persilja.
  7. Murustele päälle fetajuusto.
  8. Tarjoile lämpimänä. Jos salaatti tuntuu kuivalta, niin voit sekoittaa joukkoon oliiviöljyä tai enemmän sitruunanmehua.

Jätä kommentti