Jouluresepti: Vegaaninen riisipuuro

Jes, opettajan syksyn tiukimmat viikot ovat vihdoin takana. Täällä on korjattu kokeita, annettu arvosanoja, samalla pidetty viimeisiä oppitunteja ja jo malttamattomina odoteltu rennonpaa ajanjaksoa. Ensi viikolla on vielä pari normaalia tuntia, joulukirkko ja joulujuhla, joiden jälkeen keskiviikkona koittaa loma. Ihanaa!

dsc09541

Viime jouluna ihastuin kookoksiseen riisipuuroon, jonka reseptin löysin Foodinin Jouluherkut E-reseptikirjasta. Tein puuroa aamupalaksi tänään ja halusin jakaa reseptin myös teillekin. Riisipuuron valmistus menee muuten perinteiseen tapaan, mutta maitona käytetään kookos- ja mantelimaitoa. Vaihdoin alkuperäisen reseptin riisimaidon mantelimaidoksi. Lisää puuron päälle kookossokeria ja reilusti kanelia ja nautiskele täyteläisestä jouluherkusta.

dsc09536

Rentouttavaa sunnuntaita ja neljättä adventtia!

Kookosriisipuuro (kahdelle)

  • 1dl puuroriisiä
  • 1dl vettä
  • 2dl kookosmaitoa
  • 3dl mantelimaitoa (tai muuta kasvimaitoa)
  • 1/4tl vaniljajauhetta
  • suolaa maun mukaan
  1. Laita riisi, vesi ja suola kattilaan. Keitä, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin.
  2. Lisää loput ainekset ja keitä miedolla lämmöllä 40-45 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt. Tarkista suola ja vanilja ja lisää tarvittaessa.
  3. Tarjoile kookossokerin ja kanelin kanssa.
  4. Jos pidät voimakkaammasta kookoksen mausta, niin käytä kookoskermaa ja lisää valmiin puuron joukkoon kookoshiutaleita.

Jätä kommentti