Kookospatukat

Nyt on tarjolla herkkuresepti kaikille kookosfaneille! Kehittelin nimittäin kookossuklaapatukka Bountysta oman versioni, jonka koostumus ei ole yhtä pehmeä kuin alkuperäisessä, mutta ehkä sitäkin parempi. Patukoiden täytteessä on kookosmannaa, kookoshiutaleita, hunajaa makeutuksena ja hieman vaniljaa. Näistä muotoillaan patukoita ja kuorrutetaan suklaalla. Homma hoituu ilman blenderiä, mutta patukoiden täytyy malttaa antaa jähmettyä ennen kuorruttamista, joten ihan saman tien ei pääse herkuttelemaan.

Kuorrutin patukat kookosöljystä ja kaakaojauheesta valmistetulla ”suklaalla”, mutta voit käyttää kuorrutukseen myös valmista raakasuklaata tai tummaa suklaata. Mikäli kuorrutteen ohjeeni mukaan, niin kuorrutusta jää hieman yli. Lopun voi käyttää esim. marjojen, hedelmien tai smoothien päällä.

Herkullista ja mukavaa viikonloppua!

DSC07491

Kookospatukat (8kpl)

täyte:

  • 1dl huoneenlämpöistä kookosmannaa
  • 1,5dl kookoshiutaleita
  • 2rkl hunajaa
  • 1/4tl vaniljajauhetta

kuorrutus:

  • 1/2dl kookosöljyä
  • 3rkl kaakaojauhetta
  • 1rkl juoksevaa hunajaa
  • ripaus suolaa

tai sulata vesihauteessa valmista raakasuklaata/tummaa suklaata

  1. Sekoita kulhossa täytteen ainekset. Muotoile täytteestä leivinpaperille levy (n. 8x18cm) ja leikkaa se kahdeksaan osaan. Tasoittele tarvittaessa hieman reunoja. Voit myös muotoilla patukat suoraan tekemättä levyä. Laita patukat pakastimeen reiluksi puoleksi tunniksi, kunnes ne ovat kylmiä ja jähmettyneitä.
  2. Sulata valmis suklaa vesihauteessa tai valmista kuorrutus sulattamalla ensi kookosöljy vesihauteessa ja sekoittamalla muut ainekset joukkoon.
  3. Ota jähmettyneet patukat pakastimesta ja kasta ne vuorotellen suklaaseen. Nosta patukka ylös haarukalla ja anna ylimääräisen kuorrutteen valua pois. Siirrä patukka leivinpaperin päälle. Kuorrutus jähmettyy kylmän patukan päälle nopeasti. Kuorrutusta kannattaa tehdä 2-3 kerrosta.
  4. Patukat säilyvät jääkaapissa muutaman päivän.

Jätä kommentti