Lämmin punajuurisalaatti

Meillä on Miikan kanssa sopimus, että vuorovuosina järjestämme hääpäivän juhlistamiseksi jotain kivaa tekemistä. Viime vuonna oli minun vuoroni ja vietimme viikonlopun Porvoossa. Tänä vuonna Miika vei meidät Haikon kartanoon. Siellä pääsin ensin hierontaan, jonka jälkeen oli vuorossa illallinen. Vähän alkoi jännittää, kun kuulin, että luvassa on viiden ruokalajin Itsenäinen Suomi 100 v. -menu ja Felix oli tietysti meidän kanssa juhlimassa myös. No kahden ensimmäisen annoksen saimme syödä yhtä aikaa poitsun makoillessa tyytyväisenä vaunuissa, mutta kolme seuraavaa menikin sitten vuoron perään nautiskeluksi. Eipä siitä pikkumiestä voi syyttää, kuka sitä nyt jaksaisi makoilla, kun voi ihmetellä kaikkea kiinnostavaa. Herkullista ruoka oli joka tapauksessa, kivoja kotimaisia makuja ja raaka-aineita.

DSC01815

Onhan se eri olla reissussa 4,5-kuisen vauvan kanssa kuin kahdestaan, mutta vuorokauden miniloma teki hyvää ja antoi uutta virtaa. Olin jo odottanut pientä maisemanvaihdosta, sillä muutama viikko takaperin Tukholman matkamme peruuntui viime tipassa. Sinne sitten uudella yrityksellä myöhemmin.

DSC01822.jpg

Välillä jakoon myös ruokareseptiä, sillä eihän sitä pelkillä kakuilla voi elää. Tämä syksyinen lämmin salaatti sopii esimerkiksi kalan tai lihan kanssa tarjoiltavaksi. Punajuuret paahdetaan ensin uunissa, jonka jälkeen ne maustetaan balsamietikalla. Etikkaa kannattaa laittaa ensin vähän ja lisätä sitten omaan makuun sopivaksi, niin ei tule liian ärhäkkää. Punajuurien seurana on pannulla paistettua lehtikaalia, paahdettuja pinjansiemeniä sekä fetajuustoa. Salaatti on parhaimmillaan heti valmistumisen jälkeen nautittuna.

Mukavaa viikkoa!

DSC01825

Lämmin punajuurisalaatti neljälle

  • 1kg punajuuria
  • 200g lehtikaalia
  • 100g fetaa
  • 1/2dl pinjansiemeniä
  • 2-3rkl balsamietikkaa
  • oliiviöljyä, suolaa, pippuri
  1. Pese punajuuret huolellisesti tai kuori ne halutessasi. Leikkaa vajaan sentin paksuisiksi kiekoiksi ja levitä ne pellille. Lorauta päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele hetki, jotta öljy ja mausteet leviävät tasaisesti. Paahda 225 asteessa n. 20min tai kunnes punajuuret ovat pehmenneet, mutta vielä hieman napakoita.
  2. Paahda pinjansiemenet kuumalla pannulla. Siirrä sivuun.
  3. Revi lehtikaaleista ruodit irti ja lehdet muutamaan osaan. Kuumenna öljyä pannulla ja paista lehtikaaleja hetki.
  4. Laita paahdetut punajuuret kulhoon ja sekoita joukkoon balsamiviinietikkaa makusi mukaan.
  5. Levitä punajuuret tarjoiluastiaan, lisää päälle lehtikaalit, murusteltu feta ja pinjansiemenet.

Jätä kommentti