Roots Helsinki

Kesäkuun puolessa välissä Kallioon avattiin vegaaninen kahvila Roots Helsinki. Koko kesän minun on ollut tarkoitus mennä siellä käymään, mutta aina se on jäänyt. Asia korjaantui maanantaina, kun päätimme lähteä ulos lounaalle ja heti oli selvää, mennään Rootsiin!

DSC08046

Tunnelma Vaasankadulla sijaitsevassa kahvilassa oli viihtyisä ja yleisilme raikas. Pidin erityisesti seinillä olevista puulaatikoista, jotka toimivat kukkahyllyinä. Palvelu oli ystävällistä ja menu houkutteleva. Valitsin kvinoa-avokadosalaatin vihermehulla ja Miika otti vegeburgerin. Salaatti oli maistuva ja juuri sopiva arkipäivän lounaaksi eli terveellinen ja ravitseva. Vegehampparissa oli hernetempehpihvi ja vegaanista juustoa. Sain siitä pienen maistiaisen ja oli kyllä hyvä burgeri. Täytyy tilata oma seuraavalla kerralla! Kahvila on muuten auki joka päivä ja ruokaa saa koko aukioloajan.

DSC08039

Ennen kahvilan avaamista käynnissä oli mesenaattikampanja, jolla kerättiin rahoitusta toiminnan aloittamiseen. Ostin tukeakseni raakakakkukahvit kahdelle, joten jälkiruuaksi herkuttelimme kakkupaloilla. Minttusuklaa- ja vadelmalakukakut olivat nautinnollinen päätös lounaalle.

DSC08043

Samassa tilassa kahvilan kanssa toimii myös joogastudio, jossa on tarjolla tunteja sekä aamulla että illalla. Miltä kuulostaisi jäädä syömään terveellistä aamupalaa joogatunnin päätteeksi? Aika ihanalta ainakin minusta.

Roots kannattaa siis ehdottomasti laittaa käyntilistalle, mikäli et ole siellä vielä käynyt. Kaikki tuotteet ovat vegaanisia ja gluteenittomia, joten ne sopivat kaikille. Vegaaniruoka saattaa herättää ennakkoluuloja, mutta juuri tällainen paikka hälventää niitä. Ruoka oli itsessään riittävää eikä tuntunut, että annoksiin tarvitsisi lisätä eläinkunnan tuotteita tuomaan ruokaisuutta. Menen varmasti uudestaan, mene sinäkin!

Jätä kommentti