Hasselpähkinäfudge 2.0

Joskus jotkut reseptit jäävät mieleen kummittelemaan. Ensimmäinen versio on hyvä, maistuva ja muille jaettavissakin, mutta voisiko näistä tehdä sittenkin parempia. Näin kävi hasselpähkinäfudgeille, joita tein perheemme pikkujouluihin kaksi vuotta sitten. Resepti löytyy täältä. Tuolloin harmittelin, että fudgejen koostumus jäi tehottoman blenderin vuoksi rakeiseksi.

DSC02697

Tästä uudesta versiosta tuli ehkä liiankin hyvä, sillä näihin jää koukkuun. Paahdoin pähkinät kevyesti uunissa, joten kategoriaan raakaherkku nämä eivät enää sovi vaikka terveellisemmistä namupaloista on edelleen kyse. Seos pyörii paremmin tehosekoittimessa, sillä lisäsin mantelimaitoa tekemään siitä juoksevampaa. Fudget on makeutettu hunajalla ja jähmetetty kaakaovoilla. Jos hasselpähkinät ovat mieleesi, niin näitä on mahdoton ottaa vain yksi. Taidanpa pyöräyttää uuden satsin vielä ennen joulua.

DSC02693

Todettakoon vielä asian vierestä näin loppuhuomauksena, että on tässä jotain kehitystä tapahtunut parissa vuodessa ruokakuvien saralla. Sitä tulee helposti omalle tekemiselleen sokeaksi eikä näe muutosta. Kun klikkasin tuon vanhan postauksen näytölle, niin eron nykyisiin kuviin huomaa väkisinkin. Onneksi aina voi oppia lisää ja kehittyä, mutta tuntuu hyvältä nähdä, että eteenpäin on menty. Pakko kuitenkin antaa respectit kahden vuoden takaiselle itselleni, kolme reseptiä samassa postauksessa. Huh, nykyään jättäisin edes yhden varastoon :)

Mukavaa joulun odotusta!

DSC02708

Hasselpähkinäfudge (n. 24kpl)

  • 3dl hasselpähkinöitä (200g)
  • 2dl mantelimaitoa tai muuta kasvimaitoa
  • 2dl raakakaakaovoirakeita (120g)
  • 1/2dl hunajaa tai muuta nestemäistä makeutusta
  • 1/2tl vaniljajauhetta
  • ripaus suolaa
  • koristeluun pähkinöitä, marjoja, mulpereita, kookoshiutaleita, kaakaonibsejä…
  1. Paahda hasselpähkinöitä uunissa 200 asteessa noin 10min. Tarkkaile paahtumista, etteivät pähkinät kärähdä. Anna jäähtyä.
  2. Sulata kaakaovoi vesihauteessa.
  3. Laita mantelimaito, hunaja, vanilja ja suola blenderiin. Sekoita. Lisää hasselpähkinät ja sekoita, kunnes seos on silkkistä. Kaavi tarvittaessa kannun reunoilta seosta välillä.
  4. Kaada sula kaakaovoi sekaan ohuena nauhana koneen käydessä.
  5. Kaada seos irtopohjavuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperi tai elmukelmua tai tavalliseen vuokaan, joka on vuorattu myös reunoilta kelmulla. Itse käytin 10x25cm vuokaa.
  6. Laita pakastimeen jähmettymään kahdeksi tunniksi, irrota vuoasta ja leikkaa paloiksi. Voit säilyttää fudgea pakastimessa ja ottaa tarvittavan määrän huoneenlämpöön puoli tuntia ennen tarjoilua. Koristele halutessasi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s