Sunnuntaiaamun letut

Heipparallaa pitkästä aikaa! Blogi on viettänyt useamman viikon hiljaiseloa, mutta täällä ollaan taas :)

Upea luminen vaippa peittää maisemaa ainakin täällä Etelä-Suomessa ja luonto näyttää todella kauniilta. Tänään teki mieli tehdä aamupalaksi jotain herkullista ja huono tapani selailla Facebookia sängyssä heti silmät avattuani poiki iloisen yllätyksen. Törmäsin feedissäni Lean In Five Weeksin jakamaan lettureseptiin, joka kuulosti juuri sopivalta tähän sunnuntaiaamuun. Resepti on gluteeniton ja maidoton, mutta kaikkea muuta kuin mauton. Muokkasin ohjetta hieman, mutta menin lähes alkuperäisen mukaan.

dsc09331

Tällä kertaa kyseessä ei ole banaanipannarit vaan aika lähelle perinteisiä lettuja muistuttava koostumus. Lettuihin tulee kaurajauhoja, kananmuna, kasvimaitoa, psylliumia pitämään ne kasassa sekä mausteita. Kookosmaito antaa lettuihin ihanaa täyteläisyyttä. Lettujen paistamisessa täytyy olla pannu, jossa on kunnon tarttumaton pinnoite. Letuista tulee ohuita, joten jos ne tarttuvat kiinni pannuun, niin ne eivät lähde ehjinä irti. Makuunhan se ei vaikuta, mutta ulkonäkö on usein puoli ruokaa. Letut pysyvät ehjänä, kun odottaa kärsivällisesti, että pinta on hyytynyt ennen kääntämistä. Opin tämän kantapään kautta.

Tein lettujen kaveriksi chiahilloa, joka on superhelppo ja sitä voi varioida käyttämällä lempimarjojaan. Itse laitoin pakastimesta vadelmia ja mustaherukoita ja tuloksena oli kirpakka hillo. Lempeämpään versioon vaihtaisin mustaherukat mustikoihin. Sulatettujen marjojen joukkoon sekoitetaan chiasiemeniä ja annetaan paksuuntua.

dsc09330

Maistuvaa sunnuntaita ja onnea kaikille isille <3

PS. Kaksi muuta aiempaa lettureseptiäni löytyvät täältä: perinteiset banaaniletut sopivat arjen väli- tai iltapalaksi ja täyteläiset suklaapannarit taas astetta juhlavampiin hetkiin.

dsc09327

Chiahillo

  • 150g marjoja
  • 1rkl chiasiemeniä
  1. Sulata marjat ja murskaa niitä hieman haarukalla.
  2. Sekoita chiasiemen joukkoon ja laita jääkaappiin paksuuntumaan. Sekoittele välillä.

Kauraletut (kahdelle)

  • 2dl mantelimaitoa
  • 1dl kookosmaitoa
  • 1dl gluteenittomia kaurajauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1tl psylliumia
  • 1tl kookossokeria
  • 1/2tl suolaa
  • 1/2tl vaniljajauhetta
  • paistamiseen voita tai kookosöljyä
  1. Sekoita ainekset vispilällä ja anna turvota noin 15min.
  2. Laita pannulle rasvaa ja kuumenna melko kuumaksi. Kaada pannulle taikinaa kolmeksi pieneksi letuksi. Anna paistua, kunnes pinta on hyytynyt täysin. Käännä varovasti ja paista hetki toiselta puolelta.
  3. Paista loput letut ja lisää tarvittaessa rasvaa.
  4. Nautiskele chiahillon kera.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s