Blogisynttärit

Paljon onnea vaan, paljon onnea vaan, paljon onnea Raikasta menoa, paljon onnea vaan!

Tasan vuosi sitten Raikasta menoa näki päivänvalon ja julkaisin ensimmäisen postaukseni. Tarkoitukseni oli aloittaa jo tuota päivää edeltävänä viikonloppuna ja olin tehnyt hetkeä varten raakakakun. En antanut kakun kuitenkaan jähmettyä tarpeeksi ja kun yritin irrottaa sen vuoasta, niin se lässähti totaalisesti. Kakkujen kanssa olen tullut harppauksen eteenpäin ja lässähtäneitä kakkuja meillä nähdään enää harvoin, mutta kakkujen koostumuksen analysoinnin sijaan haluan tänään summata mietteitäni kuluneelta vuodelta.

Kun aloitin bloggaamaan, niin mielessäni oli epävarmuutta ja pelkoja. Innostus ja rohkeus voittivat lopulta ja tässä sitä nyt ollaan. Kirjoitinkin niistä ajatuksista tässä tekstissä, joten en ala niitä ruotimaan tässä uudelleen. Nyt vuoden jälkeen olen kuitenkin hyvin onnellinen, että aloitin. Koen saaneeni loistavan harrastuksen, olen tutustunut uusiin ihmisiin ja varmuuteni kirjoittajana on kasvanut. Lisäksi menen rohkeammin uusiin tilanteisiin ihan yksinäni ja omana itsenäni. Olen saanut kiinnostavia mahdollisuuksia erilaisten kilpailujen ja yhteydenottojen kautta, kuten kokkailu Kari Aihisen kanssa, jutun tekeminen lehteen ja oppien kartuttaminen Hellapoliisin keittiöllä. Siinä muutamia mainitakseni.

dsc06369

Minulta on kysytty, että miten aikani riittää kokkaamiseen, kirjoittamiseen ja kuvaamiseen. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että jos jotain haluaa oikeasti tehdä, niin sille löytyy kyllä aikaa. Tavoitteeni on pitää blogin sisältö laadukkaana, joten töiden ohella blogin päivittäminen joka päivä ei ole minulle mahdollista. Blogin sisältö eli annokset ja reseptit syntyvät arkielämän ohessa. Todella harvoin kokkaan mitään vain blogia varten vaan ruuat ovat sellaisia, joita meillä ihan oikeasti syödään.Viikonloppuisin on enemmän aikaa ja silloin saattaakin syntyä monta annosta varastoon. Toki blogin pitäminen luo positiivisen paineen kokeilla rohkeasti uusia juttuja ja uudistua jatkuvasti. Voisi siis sanoa, että ruokalistamme on monipuolistunut bloggaamiseni myötä. En kiellä, etteikö joskus olisi mahtavaa kehitellä reseptejä, kokkailla päivät pitkät ja panostaa blogiin enemmän, mutta tilanteen mukaan mennään.

dsc06379

Valokuvauksesta en ymmärtänyt aloittaessani mitään, mutta nykyään tiedän jo jotain. Saan hyvät kuvat vähemmillä otoilla eli ehkä 50 kuvaa per kakku riittää aiemman 100 kuvan sijaan, haha. Olen hyvin tarkka julkaisemistani kuvista, joten vaikka minulla olisi hyvä resepti, mutta ottamani kuvat eivät miellytä omaa silmääni, niin resepti jää julkaisematta. Olen onneksi oppinut käsittelemään kuvien valoa ja lämpöä jälkikäteen, joten sillä pelastaa hieman syksyn pimeydessä otettuja kuvia. Kuvaamisen saralla on vielä paljon opittavaa, mutta pikku hiljaa kohti parempia ruokakuvia ja aina voi oppia lisää.

dsc08871

Lopuksi siihen tärkeimpään eli teihin blogini lukijat. Vaikka minulla olisi kuinka hyviä reseptejä tai valokuvia, niin ilman teitä blogini olisi kuihtunut kasaan ja olisin palannut reseptien tallentamiseen word-tiedostoiksi koneelleni. Olen hyvin kiitollinen, että olette pysyneet matkassa, uusia lukijoita on tarttunut mukaan, olette kokeilleet reseptejä ja kommentoineet. Siispä iso ja lämmin KIITOS <3

Mainokset

2 thoughts on “Blogisynttärit

 1. northboundkitchen

  Paljon onnea!!!:) (sait täältä uuden lukijan synttärilahjaksi :D) Ihanalta vaikuttaa tämä blogi, kunhan vaan ehdin ajan kanssa tutustua! Oman blogini kirjoittaminen on vasta ensi metreillä, mutta eiköhän tämä tästä ala sujumaan..:)
  xIida
  p.s.Jos kiinnostaa, käy kurkkaamassa mun blogia, northboundkitchen.wordpress.com! :))

  Tykkää

  • Jemina Aromaa

   Kiitos paljon ja ihanaa, että löysit blogiini :) Tervetuloa seuraamaan ja tsemppiä uudelle blogillesi! Siitä se lähtee ja hyvältä näyttää, kävin katsomassa. Kauniita leivonnaisia sinulla :)

   Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s