Vegaaninen jäätelö

Loppukesä on ihanaa aikaa, kun saa nautiskella satokauden herkuista. Lähestyvä syksy ei haittaa, kun marjat, vihannekset ja sienet innostavat kokkailemaan ja testailemaan. Pidän happamista ja kirpeistä mauista enemmän kuin makeista, niinpä karviaiset kuuluvat suosikkimarjoihini. Erityisesti vihreät karviaiset ovat superhyviä.

Vanhempieni pihassa on yksi karviaispensas, nimeltään Jeminan karviaispensas. Karviaiseni olivat juuri kypsyneet sopivasti viime viikon lopulla, kun kävimme vierailulla. Pensas on vielä hyvin pieni, joten satokin oli sen mukainen. Pienen kulhollisen sain kuitenkin poimittua ja jälkkärihommiksihan se meni.

DSC08233

Jäätelöä en ole tehnyt tänä kesänä vahingossa syntyneitä mansikkapuikkoja lukuun ottamatta, siispä karviaisjäätelö alkoi houkutella. Jäätelökonetta en omista, mutta jätskin tekeminen onnistuu hyvin ilmankin. Toki se vaatii kärsivällisyyttä käydä pakastimella sekoittelemassa jähmettyvää seosta aika ajoin, mutta mitäpä siitä. Puolentoista tunnin pakastuksella jäätelöstä tuli enemminkin pehmistä, mutta hieman pidemmällä pakastuksella saisi kiinteämpää. Seurueemme herkkusuut eivät vaan malttaneet odottaa kauempaa…

DSC08231

Karviaisten lisäksi laitoin kookosmaitopurkin jähmettyneen osan, pakastettuja banaaneita ja hieman kookosöljyä. Makeutusta en lisännyt ollenkaan, mutta toki voi laittaa hunajaa tai muuta nestemäistä makeuttajaa oman makunsa mukaan. Neljän hengen maisteluraadista vain yksi kaipasi enemmän makeutta, mutta muille kirpeä ja raikas maku oli mieleen. Reseptin määristä tuli 4 pientä kahvikuppia valmista jäätelöä, mutta annos oli juuri sopivan kokoinen eikä enempää kaivannut.

Karviaisjäätelö

  • 1/2l vihreitä karviaisia
  • 1tlk kookosmaitoa (yön yli jääkaapissa ollutta)
  • 2 pakastettua banaania (väh. 2h pakastimessa)
  • 2rkl sulaa kookosöljyä
  1. Viipaloi banaanit ja laita ne pakastimeen vähintään kahdeksi tunniksi.
  2. Perkaa karviaiset.
  3. Avaa kookosmaitotölkki pohjasta ja valuta ohut neste pois.Voit käyttää sen esim. smoothiessa.
  4. Soseuta karviaiset tehosekoittimessa. Lisää kookosmaito ja banaanit. Sekoita tasaiseksi.
  5. Lisää koneen käydessä sula kookosöljy.
  6. Kaada seos pakastimen kestävään kulhoon ja laita pakastimeen.
  7. Sekoita seosta puolen tunnin välein. 1,5h saat pehmismäisen koostumuksen, hieman pidemmällä pakastuksella kiinteämmän.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s