Kaupunki, jolla on aina paikka sydämessäni

Se oli helmikuun alku vuonna 2009, kun lähdin viettämään vaihto-opiskelukevättä Hollantiin ja kohteeksi oli valikoitunut opiskelijakaupunki nimeltään Groningen. Kanssani lähti ystäväni Anna-Leena, johon olin tutustunut muutamaa vuotta aiemmin yliopistolla. Kerrottakoon, että vaihtariasunnon huoneen oven avattuani olin enemmän kuin kiitollinen, että olimme lähteneet yhdessä. En ole mikään siivoushullu, mutta likainen huone ja sotkuinen keittiö sai aikaan ällöttävän olon. Ensimmäisenä iltana vedimme sängyt yhteen, sillä molemmat olivat melko järkyttyneitä ja äitiä tuli ikävä.

DSC07845

Kaikkeen onneksi tottuu ja pian asumus alkoi tuntua kodilta. Siinä auttoi ehdottomasti muut samassa talossa asuvat vaihtarit ja arki alkoi rullaamaan pikkuhiljaa. Englannin taito kehittyi nopeasti, kun sillä oli pakko tulla toimeen. Vaikka koulussa olin hyvä kielissä, niin puhuminen oli jäänyt vähälle. Lapsuuteni Nokialla englantia ei päässyt liiemmin puhumaan tosielämässä.

DSC07862

Pian huomasimme, että samassa kaupungissa oli yllättävän paljon suomalaisia vaihtareita. Aluksi olin siihen rehellisesti sanottuna hieman pettynyt, sillä pelkäsin, että koko vaihtoaika menee suomea puhuessa. Onneksi näin ei kuitenkaan käynyt, vaan olimme osa isoa kansainvälistä vaihtariperhettä. Kevään aikana sain tutustua mahtaviin uusin ihmisiin, uuteen maahan ja kulttuuriin. Ja mikä hienointa, osa tuolloin tapaamistani ihmisistä on säilynyt edelleen ystävinäni.

DSC07875

DSC07863

Olemme tavanneet Groningenissa eri kokoonpanoilla neljä kertaa vaihdon jälkeen ja viimeisin kerta oli nyt viime viikonloppuna. Tällä kertaa meitä oli viisi suomalaista ja yksi itävaltalaisvahvistus. Lensimme Amsterdamiin, jossa pyörimme muutaman tunnin lounastaen ja kahvilla istuen. Sen jälkeen otimme junan Groningeniin ja junasta ulos astuessa tuli ihana, lämmin olo. Mieleen tulvi muistot seitsemän vuoden takaa ja kaupunki tuntui yhtä mukavalta kuin siellä hetken asuessa.

DSC07882DSC07901

Viikonloppuna pyöräilimme, shoppailimme, söimme ja kävimme pubissa, aivan kuin vaihtokeväänä. Oli mukava vain olla, ei ollut kiirettä mihinkään eikä tarvinnut kiertää mitään pakollisia nähtävyyksiä. Saimme nauttia toistemme seurasta ja Groningenin kotoisasta tunnelmasta. Kiitos Ansku, Ville, Juuso, Riikka ja Lukas! Until next time <3

DSC07926

PS. Totta kai oli pakko kartoittaa Groningenin raakakakkuskene, mutta eipä sieltä raakakakkuja löytynyt. Olin bongannut netistä Raw Food Groningen -nimisen paikan, mutta kuulin sen sulkeneen ovensa. Yksi tarjoilija kertoi sen lopettaneen hyvin nopeasti, sillä se oli ilmeisesti ollut liian erikoista eikä se ollut löytänyt asiakaskuntaa. Harmi. Kävimme kuitenkin kahdessa kasvisruokapaikassa, joista erityisesti toinen teki lähtemättömän vaikutuksen ja siitä luvassa lisää pian!

DSC07933

Mainokset

One thought on “Kaupunki, jolla on aina paikka sydämessäni

  1. Päivitysilmoitus: Feel good – Raikasta menoa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s