Kirsikkakuppikakut

*Yhteistyössä Kitchen Timen kanssa.

Yhdistele mielessäsi kaurakeksi, kermavaahto ja mehukas kirsikka. Kuulostaa hyvältä, eikö? Yhdistin nämä kolme makua kesäisiksi kuppikakuiksi, mutta tietysti ilman valkoista sokeria ja uunia.

DSC07480

Kuppikakkujen taikina valmistuu helposti kaurahiutaleista ja taateleista, joka painellaan muffinivuokien pohjalle ja reunoille. Käytin silikonista muffinivuokaa, josta jähmettyneet taikinakupit irtosivat helposti. Kookosmaidon paksu osa vaahtoutuu herkulliseksi kermavaahdoksi, joka sopii vaniljalla maustettuna ihanasti yhteen kirsikoiden kanssa. Leivosten kannattaa antaa jähmettyä jääkaapissa ennen tarjoilua, mutta pitkää hyytymisaikaa ei tarvita.

DSC07457

Nämä kuppikakut sopivat moneen ruokavalioon, sillä ne ovat maidottomia, pähkinättömiä ja gluteenittomia, kunhan käytät gluteenittomia kaurahiutaleita. Voit varioida reseptiä korvaamalla kirsikat mansikoilla, mustikoilla, vadelmilla tai oikeastaan millä marjoilla haluat. Myös hedelmät, kuten aprikoosi tai persikka toimisivat varmasti. Koska valmistuksessa ei ole käytetty lainkaan pähkinöitä, niin leivokset eivät ole yhtä tuhteja kuin raakaleivonnaiset yleensä. Sopivat siis kesään täydellisesti!

DSC07461

Kirsikkakuppikakut (6kpl)

pohja:

  • 3dl kaurahiutaleita
  • 11-12 pehmeää taatelia
  • ripaus suolaa

kookoskermavaahto:

  • 2prk kookosmaitoa (yön yli jääkaapissa säilytettyä)
  • 2rkl juoksevaa hunajaa (tai enemmän maun mukaan)
  • 1/2tl vaniljajauhetta

kirsikoita

  1. Laita kaurahiutaleet ja suola blenderiin ja sekoita niitä hetki, jotta hiutaleet hieman hienontuvat.
  2. Poista taateleista kivet ja lisää blenderiin. Sekoita, kunnes saat muovailtavan pallon.
  3. Kaavi taikina kulhoon ja sekoita vielä käsin.
  4. Jaa taikina muffinivuokiin ja painele se vuoan pohjalle ja reunoille.
  5. Laita pakastimeen jähmettymään 1/2-1 tunniksi.
  6. Avaa kookosmaitotölkit pohjasta ja valuta ohut neste pois. Voit käyttää sen smoothiessa.
  7. Kaavi kookosmaidon paksu osa kulhoon ja lisää hunaja ja vanilja. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella. Laita vaahto halutessasi pursotinpussiin.
  8. Irrottele taikinakupit vuoista. Pursota tai lusikoi kupin pohjalle hieman kookoskermavaahtoa. Laita vaahdon päälle kirsikan puolikkaita ja pursota tai lusikoi lopuksi päälle reilusti kermavaahtoa. Laita koristeeksi kirsikka.
  9. Laita kuppikakut jähmettymään jääkaappiin ja herkuttele!

DSC07494

Mainokset

One thought on “Kirsikkakuppikakut

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s