Mansikka + raparperi = Oi, nam!

Nämä raikkaat ja hieman kirpeät leivokset vilahtivatkin jo @raikastamenoa Instagramin puolella viikonloppuna. Kyseessä on siis yllättäen raakaleivonnainen, jossa on kerrokset mansikkaa ja raparperia eli voidaan puhua oikeasta sesonkiherkusta, nam!

DSC06855

En lisännyt mansikkakerrokseen kuin hieman hunajaa, sillä pidän kirpeästä, mutta toki voit laittaa sitä enemmän maun mukaan. Muutenkin raakaleivonnassa maistelu on erittäin tärkeää eli maista, muokkaa, toista! En ole ennen käyttänyt raparperia raakakakuissa, mutta sehän toimi loistavasti. Raperpitäytteestä ei tullut täysin sileää edes Vitamixillä raparperin kuitujen takia, mutta se tuo kivaa koostumusta. Koristeluun käytin tuoreita mansikoita sekä metsämansikan kukkia ja lehtiä.

Tein leivokset 20x20cm neliövuokaan, mutta täyte on juuri sopivan kokoinen myös n. 24cm ympyrävuokaan. Leikkasin jähmettyneen neliön 16 osaan.

Herkullista viikonloppua!

DSC06858

Mansikkaraparperileivokset

pohja:

  • 1,5dl pekaanipähkinöitä
  • 1,5dl manteleita
  • ripaus suolaa
  • 8 pehmeää taatelia

mansikkakerros:

  • 400g mansikoita
  • 3dl cashewpähkinöitä (liotettuina väh. 2h)
  • 1tl psylliumia
  • 1/2tl vaniljajauhetta
  • 2rkl hunajaa
  • 3/4dl sulaa kookosöljyä

raparperikerros:

  • 350g raparperia
  • 1/2dl vettä
  • 3dl cashewpähkinöitä (liotettuina väh. 2h)
  • 1tl psylliumia
  • 1/2dl hunajaa
  • 1/2tl vaniljajauhetta
  • 3/4dl sulaa kookosöljyä
  1. Valmista ensin pohja: Jauha pekaanit ja mantelit blenderillä karkeaksi rouheeksi. Lisää suola ja pehmeät taatelit. Sekoita hetki, jotta seoksesta tulee tahmeaa taikinaa.
  2. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja siirrä pakastimeen odottamaan.
  3. Sulata kookosöljy vesihauteessa.
  4. Sekoita blenderissä mansikat, vaniljajauhe ja hunaja tasaiseksi soseeksi. Lisää koneen käydessä hieman huuhdeltuja ja valutettuja cashewpähkinöitä.
  5. Lisää kookosöljy ja sekoita.
  6. Lisää loput cashewpähkinät ja sekoita tasaiseksi. Sammuta kone tarvittaessa välillä ja kaavi reunoilta. Lisää lopuksi psyllium ja sekoita vielä hetki.
  7. Kaada täyte pohjan päälle ja laita pakastimeen hyytymään. Annoin mansikkakerroksen jähmettyä n. 1h, mutta halutessasi voit tehdä raparperikerroksen heti ja kaataa sen varovasti mansikkakerroksen päälle. Kerrosten rajasta ei tule näin täysin selkeää, mutta se ei haittaa.
  8. Kuori raparperi tarvittaessa ja leikkaa se pieniksi paloiksi. Sekoita blenderissä raparperipalat, vesi, hunaja ja vaniljajauhe tasaiseksi soseeksi.
  9. Jatka samoin kuin mansikkakerroksen kanssa.
  10. Kaada raparperitäyte mansikkakerroksen päälle ja anna jähmettyä pakastimessa n.4h. Irrota vuoasta ja leikkaa halutessasi valmiiksi annospaloiksi. Voit säilyttää paloja pakastimessa, mutta ota ne huoneenlämpöön hyvissä ajoin (n.1h) ennen tarjoilua.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s