Astioiden lumoissa

Jo aiemmin keväällä Hietalahden kauppahallissa käydessäni silmiini osui ihastuttavia, värikkäitä astioita. Olin tuolloin menossa ystävieni kanssa syömään, joten jouduin hillitsemään itseni, etten jäänyt silloin astiakaupoille. Nuo astiat ovat kuitenkin kummitelleet mielessäni siitä saakka ja heti toisena kesälomapäivänä suuntasin kauppahalliin.

DSC06775

Kyseessä on siis Pieni astiakauppa, joka myy puolalaisia, Boleslawiecin kylässä käsinmaalattuja keramiikka-astioita. Astioita on joka lähtöön pienistä kulhoista suuriin uunivuokiin ja niissä on toinen toistaan hurmaavampia kuvioita. Astiat on lasitettu kahteen kertaan ja ne ovat hyvin kestäviä. Ne voi pestä astianpesukoneessa ja lisäksi ne kestävät uunia ja mikroa. Niillä voi siis piristää jokaista päivää, jolloin ne eivät jää kaapin perukoille pölyttymään.

DSC06780DSC06782

Kuten kuvista näkyy, valikoima on kaupan pienestä koosta huolimatta runsas. Mieleeni palasi kirkkaana muistot joulukuiselta Tokion reissulta, jossa posliinikaupoissa vierähti useampi tunti. Ottaisinko tämän? Vai tämän? Vai sittenkin kaikki? Kaupan omistaja Teija kertoi, että hänelle oli käynyt vähän samalla tavalla tutustuessaan ensi kertaa Boleslawiecin keramiikkaan eikä kuulemma ollut ainoa. Ainakin minä hurahdan totaalisesti kauniiden astioiden äärellä. Mukaani tarttui nyt kolme isoa lautasta ja kaksi pientä, kaunista lusikkaa, jotka tulevat varmasti näkymään täällä blogissa myöhemmin.

DSC06787

Jos astiakuume tarttui, niin Pienen astiakaupan aukioloajat löytyvät täältä ja kuvia voi ihailla Facebookissa ja instagramissa käyttäjätunnuksella @pieniastiakauppa. Suosittelen poikkeamaan!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s