Puoli vuotta ja sateenkaarikakku

Moikka!

Olen ihminen, joka innostuu helposti uusista asioista. Ihan sama onko se jokin liikuntamuoto, ruokavalioon liittyvä juttu tai uusi tapa tehdä tuttu asia eri tavalla, niin olen valmis kokeilemaan. Ja yleensä käy vielä niin, että uusi juttu pyörii mielessä jatkuvasti ja läheiset saavat kuunnella höpötystäni kyllästymiseen saakka. Sitten jossain kohtaa tulee väkisinkin se hetki, jolloin uutuudenviehätys hälvenee ja on aika katsoa tuliko uusia asia jäädäkseen vai oliko se vain hetken huumaa.

DSC06084-2

Tästä päästäänkin blogiini. Punnitsin ja pohdin pitkään blogin aloittamista, vaikka innostus sen perustamiseen oli suuri. Sisäinen pelkurini ja epäilijäni esitti minulle kysymyksiä: Ketä kiinnostaa mun jutut? Miettivätkö tuttuni, että mitäköhän tuokin nyt yrittää? Nauretaanko minulle? Maailma on täynnä ruokablogeja, miksi joku haluasi kokeilla minun reseptejäni? Onneksi lopulta sisäinen rohkea innostujani sanoi: Mitään ei voi saada, jos ei uskalla kokeilla. Mitä sitten, jos joku ei pidä blogistani? Netti on tosiaan näitä täynnä ja jokainen voi valita mitä lukee. Jos kirjoitan kaksi kirjoitusta, enkä pidä hommasta ja lopetan siihen, niin mitä sitten?

Päivälleen tänään Raikasta menoa on tullut puolen vuoden ikään. Tämä tuntuu minulle virstanpylväältä, vaikka kovin pitkästä ajasta ei ole kyse. Olen edelleen hyvin innostunut blogin kirjoittamisesta ja mielenkiinto tätä hommaa kohtaan on vain kasvanut. Olen iloinen, että blogini on löytänyt hiljalleen lukijoita ja saamani  kommentit ovat olleet ihania. Toiveeni on, että voin jatkossakin inspiroida terveellisempään elämään sekä jakaa vinkkejä ja reseptejä, jotka saavat voimaan paremmin. Joten suuri kiitos teille lukijoille <3

DSC06090

Sunnuntaina juhlistimme Miikan ja Riikan kanssa tätä juhlapäivää jo etukäteen. Tein puolivuotissynttärikakuksi sateenkaarikakun. Kakussa oli neljä erilaista kerrosta mansikka, mustikka, sitruuna ja minttu. Kakun tarina on se, että tein samaista kakkua jo viime kesänä ja silloin sen oli tarkoitus olla blogini ensimmäinen postaus, mutta jänistin :) Mielestäni se sopi nyt tähän tilaisuuteen enemmän kuin täydellisesti!

Olipa kyse mistä tahansa, niin uskalla kokeilla ja yrittää, se kannattaa! Ihanaa viikon jatkoa :)

DSC06079

Sateenkaarikakku (16cm vuokaan)

Pohja

  • 2dl pekaanipähkinöitä
  • 5 pehmeää taatelia
  • ripaus suolaa

Mansikkakerros

  • 1,5dl cashewpähkinöitä (liotettuina 4h)
  • 150g mansikoita
  • 2rkl sulaa kookosöljyä
  • 1rkl hunajaa
  • ripaus vaniljajauhetta
  • ripaus suolaa

Mustikkakerros

  • 1,5dl cashewpähkinöitä (liotettuina 4h)
  • 150g mustikoita
  • 2rkl sulaa kookosöljyä
  • 1rkl hunajaa
  • ripaus vaniljajauhetta
  • ripaus suolaa

Sitruunakerros

  • 1,5dl cashewpähkinöitä (liotettuina 4h)
  • 1 sitruunan mehu
  • 2rkl sulaa kookosöljyä
  • 1rkl hunajaa
  • ripaus vaniljajauhetta
  • ripaus suolaa
  • ripaus kurkumaa väriksi

Minttukerros

  • 1,5dl cashewpähkinöitä (liotettuina 4h)
  • iso kourallinen tuoreita mintunlehtiä
  • 2rkl sulaa kookosöljyä
  • 1rkl hunajaa
  • ripaus vaniljajauhetta
  • ripaus suolaa
  • ripaus viherjauhetta väriksi

Koristeluun: marjoja, mintunlehtiä ja sitruunankuorta

  1. Laita pekaanipähkinät blenderiin ja aja rouheeksi. Lisää joukkoon suola sekä taatelit, joista on poistettu kivet. Sekoita vielä hetken aikaa.
  2. Painele taikina irtovuoan pohjalle, jossa on leivinpaperi. Laita pakastimeen.
  3. Laita mansikkakerroksen ainekset blenderiin cashewpähkinöitä lukuun ottamatta ja aja tasaiseksi. Koneen käydessä lisää huuhdellut cashewt pikkuhiljaa ja aja sileäksi. Kaada pohjan päälle ja laita pakastimeen jähmettymään hetkeksi.
  4. Kun mansikkakerros tuntuu hieman jähmettyneeltä, niin valmista mustikkakerros samalla tavalla. Kaada mansikkakerroksen päälle ja laita taas pakastimeen.
  5. Tee samalla tavalla sitruuna- ja minttukerrosten kanssa.
  6. Kun viimeinen kerros on valmis, niin koristele kakku marjoilla, mintunlehdillä ja raasta päälle sitruunankuorta.

 

Mainokset

One thought on “Puoli vuotta ja sateenkaarikakku

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s