Suklainen ilta

Pääsin keskiviikkona osallistumaan Greenstreetin raakasuklaaworkshopiin Ruplassa Kalliossa. Olen tehnyt raakasuklaata monta kertaa, mutta koska aina voi oppia lisää, niin tartuin tietysti tilaisuuteen kun sellainen tarjoutui :)

DSC06031

Workshopin vetäjä Milla kertoi meille ensin kaakaon terveysvaikutuksista sekä tavallisen suklaan ja raakasuklaan eroista. Kaakao on yksi maailman ravinnetiheimmistä raaka-aineista eli oikein valmistettuna suklaa on siis terveellistä! Samalla haistelimme ja maistelimme raakakaakaota eri muodoissa sekä suklaan joukkoon laitettavia superfoodeja macaa, lucumaa ja tocoa. Nämä olivat minulle jo entuudestaan tuttuja ja niitä taitaa löytyä tälläkin hetkellä kaapistani, mutta en ollut laittanut niitä suklaan joukkoon. Olen kangistunut kaavoihini ja tehnyt raakasuklaani aina tutulla ja turvallisella reseptillä.

DSC06036

Johdattelun jälkeen pääsimme itse asiaan eli suklaan valmistukseen. Ensin raastoimme kaakaovoin. Raastaminen vaati hieman vaivaa, mutta sujui kuitenkin melko nopeasti. Sitten sulatimme kaakaovoin vesihauteessa ja lisäsimme joukkoon raakakaakaota ja superfoodjauheita. Maistelimme seosta, lisäilimme jauheita kunnes se maistui meistä hyvältä. Lopuksi kaadoimme sulan suklaan muotteihin, joihin ripottelimme inkamarjoja ja kookoshiutaleita. Muutaman suklaan joukkoon sekoitimme lakritsijauhetta.

DSC06017

DSC06018

Suklaasta tuli herkullista ja se maistui erilaiselta kuin kotona tekemäni. Ehdottomasti uskaltaudun kokeilemaan ja muokkaamaan jatkossa rohkeasti suklaata valmistusvaiheessa sekä jalostamaan vakioreseptiäni pidemmälle. Uskomatonta, että lucuma riitti makeutukseksi eikä tarvittu edes hunajaa.Kannatti siis astua mukavuusalueen ulkopuolelle! Inkamarjat olivat todella hyviä suklaan seassa ja lakritsijauheella maustetut olivat todella nam!

DSC06039

Kiitos Greenstreet ja Milla workshopista sekä kiitokset pöytäkavereilleni Milkalle, Helenalle ja Jaakolle suklaanvalmistusseurasta, oli kiva tutustua!

 

Mainokset

2 thoughts on “Suklainen ilta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s