Vaihtelua aamupalaan

Yläasteella ja lukiossa kehitin tavan, etten syö aamupalaa. Minulle ei muka maistunut ruoka heti aamulla. Oikeasti heräsin aina niin myöhään ja vitkastelin nousemisen kanssa, etten oikeasti vain ehtinyt syödä sitä. Sama meno jatkui myös yliopistossa ja vielä ensimmäisinä työvuosinani. Töihin lähtiessä nappasin laukkuun banaanin, jonka löysin usein iltapäivällä laukun pohjalta. Pari vuotta sitten päätin, että opettelen uuden tavan eli päätin, että alan syödä aamupalaa. Aluksi tuntui oudolta ja jouduin jopa hieman väkisin syömään sen, mutta pikkuhiljaa huomasin, että olen töissä virkeämpi ja jaksan paremmin. Nimittäin kun aamupalan jättää välistä, niin ennen lounasta iskevä nälkä on kiljuva. Jaan tänään kaksi reseptiä. Ensimmäinen on arkiaamujeni vakkari ja toinen on viime viikonlopun uusi tuttavuus.

Etsin pitkään aamupalaa, joka pitäisi nälkää lounaaseen saakka. Kaurapuuro on täyttävää, mutta ei pidä nälkää. Olen kokeillut myös jättimäistä aamupalaa ennen töihin lähtöä: munia, puuroa ja vihersmoothieta. Tämä combo toimi ihan hyvin, mutta valmistamiseen meni melko paljon aikaa. Ei hyvä juttu klo 6.30 aamulla.

DSC02872

Kokeilin jo ennen joulua juoda smoothien aamupalaksi ja olen jatkanut samaa tapaa edelleen. Ei ihan mitä tahansa sekoitusta vaan juoman, jota kutsun aamun voimasmoothieksi. Siinä on marjoja, vihreää, pähkinöitä ja siemeniä. Tämä smoothie sisältää paljon proteiinia ja rasvoja, jotka pitävät nälän poissa lounaaseen saakka.

DSC02883

Idean tällaisen ruokaisamman smoothien juomiseen sain Lifted.fi:n Täydellinen aamu -valmennuksesta. Valmennus on viikon kestävä ilmainen valmennus, josta saa vinkkejä parhaaseen mahdolliseen päivän aloitukseen. Muokkasin valmennuksessa jaetusta reseptistä oman version. Smoothien kanssa keitän muutaman kananmunan, mutta halutessaan smoothieen voi lisätä myös riisi- tai heraproteiinijauhetta. Juoma ei ole makea vaan sanoisin sen olevan ruokaisan makuinen. Mikäli kaipaat makeutta, niin siihen voi laittaa banaania makeutukseksi.

Aamun voimasmoothie (yhdelle)

  • pari lehteä lehtikaalia tai muutama kourallinen babypinaattia tai 5 pakastepinaattikuutiota
  • 100g mustikoita
  • 1/2 avocado
  • 2-3 parapähkinää
  • 5 mantelia
  • 1rkl kuorittuja hampunsiemeniä
  • 1rkl chiasiemeniä
  • 1tl nokkosjauhetta
  • pätkä inkivääriä
  • 2-3dl vettä

Tuorepuurot ovat tällä hetkellä eräänlaista trendiruokaa smoothiekulhojen rinnalla. Tattarituorepuuron tekeminen on houkuttanut minua jo pitkään ja viikonloppuna kokeilin sitä vihdoin. Tattarin maku on melko voimakas ja erilainen verrattuna esimerkiksi kauraan. Maku on kuitenkin mielestäni raikas, ehkä vähän talkkunamainen. Tattaria liotetaan yön yli, jonka jälkeen se huuhdellaan ja sekoitetaan blenderillä puuroksi marjojen tai hedelmien kera.

DSC05753

Lauantain aamupuuroon laitoin tattarisuurimoiden lisäksi mustikoita, hunajaa, mantelimaitoa ja ripauksen vaniljaa, jolloin tattarin maku tuli melko voimakkaana läpi. Tämä versio jakoi meidän perheessä äänet 1-1. Sunnuntaina lisäsin joukkoon myös banaania ja puuro pääsi jatkoon. Oma makuaistini on ehkä liian salliva kaikelle terveelliselle, joten on hyvä, että minulla on kriittinen maistelija antamassa kommentteja :)

DSC05826

Tattarituorepuuro (kahdelle)

  • 2dl tattarisuurimoita
  • 150g pakastemustikoita
  • 1 banaani
  • 1/2tl vaniljajauhetta
  • 1,5dl mantelimaitoa tai muuta maitojuomaa
  1. Huuhtele suurimot ja laita ne veteen likoamaan yön yli.
  2. Huuhtele suurimot uudelleen ja laita kaikki ainekset blenderiin. Sekoita tasaiseksi.

Herkullisia aamuhetkiä!

Mainokset

One thought on “Vaihtelua aamupalaan

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s