Ihanan polttava inkivääri

Keskiviikkona kokkauspäivässä maistelin Foodinin raakasuklaakuorrutteisia inkivääripaloja. Ihastuin niihin valtavasti ja niiden ajatteleminen on saanut veden herahtamaan kielelleni useamman kerran. Kävin perjantaina Punnitse & Säästä -kaupassa, mutta en löytänyt heidän valikoimastaan näitä herkkuja. Löysin kuitenkin sokeroimattomia, kuivattuja inkivääripaloja, joten päätin tehdä niitä itse.

DSC05780

Laitoin inkivääripalat hetkeksi pakastimeen ennen kuorruttamista, sillä jääkylmään pintaan sula suklaa kovettuu nopeasti kauniiksi, tasaiseksi kerrokseksi. Dippasin palat kaksi kertaa, jotta suklaakuoresta tuli tarpeeksi paksu. No miten sitten kävi tämän do it yourself -version kanssa? Peseekö se herkullisen valmiin tuotteen? Sanotaanko, että pääsin hyvin lähelle. Pieni ero johtuu ehkä valmiin tuotteen raakasuklaasta, joka oli mielestäni astetta parempi kuin omani. Vaarallisen hyviä näistä tuli joka tapauksessa, mutta onnistuin silti säästämään muutaman palan tälle päivälle..

DSC05805

Pieni varoitus on kuitenkin paikallaan: nämä herkut eivät ole heikkohermoisille :) Inkiväärin (ihana) väkevyys puskee läpi, vaikka raakasuklaa pehmittää sitä hieman. Jos et pidä inkivääristä, niin voit kuorruttaa samalla idealla kuivattuja aprikooseja tai muita hedelmiä. Jos taas olet kuin minä, että hieman poltteleva inkiväärin maku hivelee makunystyröitäsi, niin rakastat näitä!

Suklaainkivääripalat

  • kuivattuja inkivääripaloja
  • 80g raakakaakaovoita
  • 3rkl raakakaakaojauhetta
  • 2rkl hunajaa tai muuta makeutusta
  • 1rkl kookosöljyä
  • ripaus suolaa
  1. Levitä inkiväärit lautaselle ja laita ne pakastimeen vähintään puoleksi tunniksi.
  2. Sulata kaakaovoi ja kookosöljy.
  3. Sekoita joukkoon kaakaojauhe, hunaja ja suola.
  4. Kasta inkivääripalat sulaan suklaaseen ja nosta haarukalla leivinpaperin päälle, jotta ylimääräinen suklaa valuu pois.
  5. Laita hetkeksi takaisin pakastimeen, jotta suklaa kovettuu kunnolla.
  6. Tee vielä uusi kuorrutuskierros. Jos suklaa kovettuu ennen kuin ehdit kuorruttaa kaikki palat, niin laita kulho lämpimään veteen hetkeksi.
  7. Ota hetkeksi huoneenlämpöön ennen herkuttelua.

Eilen saatiin nauttia upeasta kevätpäivästä ja aurinko lämmitti niin, että parvekelasit oli pakko avata. Ihanaa, tällaisia päiviä lisää!

DSC05818

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s