Valkosuklaafudge

Tämänhetkinen raakaherkkumakuni numero yksi on valkosuklaa. Tein sitä ensimmäisen kerran tähän kerroskakkuun, jolloin ihastuin siihen täysin. En ole koskaan erityisemmin pitänyt valkosuklaan perinteisestä versiosta, joten on ihme, että ylipäänsä päädyin kokeilemaan raakavalkosuklaan valmistusta. Mutta onneksi kokeilin, sillä siitä tuli suosikkini :)

DSC05576

Tämä valkosuklaafudge on todella helppo valmistaa. Ainekset vain blenderiin kaakaovoita ja cashewpähkinöitä lukuun ottamatta, sitten lisätään sula kaakaovoi ja lopuksi koneen käydessä lisätään cashewt muutamassa erässä. Fudgen joukkoon voi laittaa omia suosikkejaan kuten marjoja, hedelmiä tai pähkinöitä. Itse painelin seokseen pakastevadelmia, sillä valkosuklaan ja vadelmien yhdistelmä on mielestäni todella herkullinen.

Mukavaa pääsiäisen aikaa kaikille!

DSC05577

Valkosuklaafudge (n. 35 palaa)

  • 2dl kaakaovoirakeita
  • 2dl cashewpähkinöitä (liotettuna väh. 2h)
  • 1tl vaniljajauhetta
  • 1/2dl hunajaa
  • 1dl kookosmaitoa
  • marjoja, tuoreita tai kuivattuja hedelmiä tai pähkinöitä
  1. Sulata kaakaovoi.
  2. Sekoita kookosmaito, hunaja ja vanilja.
  3. Kaada joukkoon sula kaakaovoi ja sekoita tasaiseksi.
  4. Lisää joukkoon huuhdellut ja valutetut cashewt vähitellen koneen käydessä. Sekoita silkkiseksi.
  5. Kaada seos elmukelmulla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan.
  6. Painele seokseen haluamiasi sattumia.
  7. Anna jähmettyä pakastimessa ja leikkaa terävällä veitsellä annospaloiksi.

EDIT: Ohjetta päivitetty 27.4.2016

Mainokset

3 thoughts on “Valkosuklaafudge

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s