Kippari-Kallen jalanjäljillä

Hetken aikaa blogissa on ollut teemana vain kakut, kakut ja kakut. Tänään kuitenkin jotain muuta eli pinaattilättyjä. Näillä lätyillä hauiksilleni ei käynyt kuin Kippari-Kallella, mutta ravitsevia lätyt olivat joka tapauksessa :)

DSC05552

Olen monesti yrittänyt tehdä pinaattilätyistä terveellisempiä versioita, mutta ne ovat aina hajonneet käännettäessä. Maku on ollut hyvä, mutta koostumus on tökkinyt. Tällä kertaa kokeilin tehdä samoin kuin banaaniletuissa eli lisäsin joukkoon chiasiemeniä ja psylliumia. Ja lätyt pysyivät loistavasti koossa! Tällä ohjeella lätyistä tulee paksuja ja kuohkeita eli ei ihan tavallisia pinaattilättyjä. Taikina itsessäänkin on tavallista paksumpi ja kun sitä kaataa pannulle, niin pannua kannattaa käännellä hieman, jotta taikinaa valuu laajemmalle alueelle.

DSC05568

Nämä lätyt toimivat hyvin puolukkasurvoksen kanssa perinteiseen tapaan, mutta lättyjen päälle sopii muutkin lisukkeet. Levitin lätylle avokadotomaattitahnaa ja paahdettuja kikherneitä. Vähän erilainen yhdistelmä, mutta ruokaisa ja herkullinen. Paahdetut kikherneet sopivat myös naposteltavaksi sellaisenaan ja ovat hyviä esimerkiksi salaatin joukossa. Mausteiksi voi kokeilla muutakin kuin paprikajauhetta. Olen joskus laittanut kurkumaa ja juustokuminaa, jotka sopivat myös mainiosti.

DSC05561

Pinaattilätyt 7-8kpl

  • 5 kananmunaa
  • 300g pakastepinaattia
  • 1dl kaurahiutaleita
  • 1rkl chiasiemeniä
  • 1tl psylliumia
  • 1/2-1tl suolaa
  • paistamiseen öljyä
  1. Sulata pinaatit.
  2. Laita ainekset blenderiin ja sekoita tasaiseksi.
  3. Anna turvota 5-10min.
  4. Kuumenna tilkka öljyä pannulla. Sekoita taikinaa ja kaada sitä 1dl pannulle. Kääntele pannua ja valuta taikinaa hieman leveämmälle alueelle. Itse tein n. 15cm halkaisijaltaan olevia lättyjä.
  5. Paista 2min, käännä ja paista vielä 1min toiselta puolelta.

Avokadotomaattitahna

  • 2 kypsää tomaattia
  • 2 kypsää avokadoa
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1/2 sitruunan mehu
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • kourallinen yrttejä kuten korianteria ja persiljaa
  1. Leikkaa tomaatit ja avokadot lohkoiksi. Hienonna valkosipuli ja purista sitruuna.
  2. Laita ainekset blenderiin yrttejä lukuun ottamatta ja aja tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
  3. Hienonna yrtit ja sekoita ne käsin tahnan joukkoon.
  4. Laita kylmään maustumaan.

Paahdetut kikherneet

  • 2tlk kikherneitä
  • öljyä
  • paprikajauhetta
  • valkosipulijauhetta
  • cayennepippuria
  • suolaa
  1. Huuhtele ja valuta kikherneet.
  2. Kuumenna tilkka öljyä ja paahda kikherneitä kuumalla pannulla 5min.
  3. Lisää joukkoon reilusti mausteita.
  4. Kaada kikherneet talouspaperin päälle hetkeksi, jotta liika öljyä imeytyy pois.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s