Triplasuklaa, oh là là!

Lempimakuni jäätelöissä ja kakuissa on ehdottomasti suklaa. Raakakakkujen valmistuksen myötä olen alkanut pitää myös marjaisista ja hedelmäisistä mauista, mutta silti kunnon tuhdin suklaakakun tekeminen on houkuttanut minua pitkään. Vietimme eilen tyttöjen iltaa, johon tein jälkiruuaksi kolmikerroksisen suklaakakun.

Kakun pohjassa on pistaasipähkinöitä, jotka sopivat suklaan kanssa hyvin. Alin kerros on voimakas ja täyteläinen tumma suklaa. Keskimmäisenä on kookosmaitosuklaakerros ja ylin kerros mukailee valkosuklaata. Maitosuklaan joukkoon upotin pakastevadelmia, jotka raikastavat suklaan makua ja tuovat sulaessaan kosteutta kakkuun.

DSC05504

Kakun päälle asettelin vadelmia, joiden päälle valutin hieman sulaa raakasuklaata ja ripottelin vielä rouhittuja pistaasipähkinöitä. Kakku oli täydellinen herkku tyttöjen iltaan ja ystäväni pitivät siitä valtavasti. Kerrokset ja koristelu toivat kakkuun ripauksen luksusta, joten nimesin kakun ylelliseksi triplasuklaakakuksi. Reseptin määrät ovat 24cm vuokaan.

DSC05544

Ylellinen triplasuklaakakku

pohja:

  • 3dl pistaasipähkinöitä
  • 12 pehmeää taatelia
  • ripaus suolaa

tumma suklaa:

  • 1,5dl raakakaakaojauhetta
  • 6rkl hunajaa
  • 1dl kaakaovoirakeita
  • 3dl cashewpähkinöitä (liotettuna väh. 2h)
  • 1,5dl vettä
  • ripaus suolaa

maitosuklaa:

  • 4rkl raakakaakaojauhetta
  • 3dl cashewpähkinöitä (liotettuna väh. 2h)
  • 1dl sulaa kookosöljyä
  • 1dl hunajaa
  • 1,5dl kookosmaitoa
  • ripaus suolaa
  • 200g vadelmia

valkosuklaa:

  • 3dl cashewpähkinöitä (liotettuna väh. 2h)
  • 1dl kookosmaitoa (esim. Santa Maria Organic Coconut Milk)
  • 1/2dl vettä
  • 1tl vaniljajauhetta
  • 1/2dl hunajaa
  • 1dl kaakaovoirakeita

pinnalle:

  • vadelmia
  • sulaa raakasuklaata
  • rouhittuja pistaasipähkinöitä

raakasuklaa:

  • 3/4dl kaakaovoirakeita
  • 3rkl raakakaakaojauhetta
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 rkl kookosöljyä
  • ripaus suolaa
  1. Valmista ensin pohja. Rouhi pistaasipähkinät tehosekoittimella ja lisää joukkoon taatelit ja suola. Käytä konetta, kunnes ainekset ovat sekoittuneet kunnolla. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle, jossa on leivinpaperi. Siirrä pakastimeen.
  2. Sulata kaakaovoi. Laita tehosekoittimeen tumman suklaan ainekset cashewpähkinöitä lukuun ottamatta ja sekoita. Lisää huuhdellut ja valutetut cashwet vähitellen. Sekoita silkkiseksi. Kaada pohjan päälle ja siirrä pakastimeen noin puoleksi tunniksi.
  3. Avaa kookosmaitopurkki ja sekoita se tasaiseksi eli käytä myös kookosmaidon ohut, läpinäkyvä neste.
  4. Laita tehosekoittimeen maitosuklaan ainekset cashewpähkinöitä ja vadelmia lukuunottamatta. Sekoita ja koneen käydessä lisää cashewt. Kaada maitosuklaa vuokaan ja painele vadelmat maitosuklaaseen. Voit myös ensin sekoittaa vadelmat varovasti maitosuklaan joukkoon ja vasta sitten kaataa vuokaan. Siirrä pakastimeen jähmettymään.
  5. Valmista valkosuklaa kuten tumma suklaa ja kaada valmis valkosuklaa vuokaan päällimäiseksi kerrokseksi. Laita vuoka hetkeksi pakastimeen ja kun valkosuklaa on hieman jähmettynyt, niin koristele vadelmilla. Anna jähmettyä kunnolla pakastimessa tai jääkaapissa.
  6. Valmista raakasuklaa koristelua varten. Sulata kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa. Lisää joukkoon muut aineet.
  7. Valuta sulaa suklaata vadelmien päälle ja ripottele vielä pinnalle pistaasipähkinöitä.
Mainokset

One thought on “Triplasuklaa, oh là là!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s