Erilainen työpäivä

Osa lukijoista tietääkin, että ammatiltani olen matikan opettaja, mutta eilen pääsin toimimaan vähän eri tehtävissä kuin normaalisti. Meidän koulussa oli monitoimipäivä ja kotitalousopettajat Heli ja Päivi kysyivät, haluaisinko olla mukana tekemässä raakaruokaa oppilaiden kanssa. No tottakai halusin! Heli oli valinnut reseptejä valmiiksi ja ehdotti, että tekisimme lisäksi jokin raakakakkuresepteistäni. Valitsin minttulimesuklaakakun, joka maistui perheelleni ja ystävilleni hyvin. Halusimme tehdä myös suolaisen piirakan, joksi valikoitui Aino Mäkelän blogista aiemmin tekemäni vihreä raakapiiras.

DSC05409

Varttia vaille yhdeksän jaoimme porukan kahtia ja molemmissa luokissa valmistettiin samat ruuat. Menu oli kokonaisuudessaan seuraava:

  • minttulimesuklaakakku
  • vihreä raakapiiras
  • raaka mustikkapiirakka
  • kookossuklaapallot
  • raakasuklaatoffeepatukat
  • raakapatukat perus- ja kookosversioina

Ensin oppilaat saivat valita, mitä kukin ryhmä valmistaisi. Sitten minä kävin kakkuryhmien kanssa reseptin läpi ja Heli ja Päivi loput reseptit. Oppilaat tarttuivat heti toimeen ja koneet surisivat alta aikayksikön. Aivan mielettömän omatoimista, innostunutta ja ahkeraa porukkaa! Oli ihana seurata oppilaiden työskentelyä, neuvoa työvaiheissa ja nauttia tekemisen meiningistä.

DSC05411

DSC05413

Kun kakut, piiraat ja muut herkut oli saatu jähmettymään, niin lähdimme lounaalle. Ruuan jälkeen kerroin lyhyesti raakakakuista ja omasta kiinnostuksestani niihin. Sitten päästiinkin siihen parhaimpaan osioon eli herkkujen maistelemiseen. Ruuat aseteltiin seisovaan pöytään, josta kaikki maistoivat kaikkea. Luomukset olivat todella onnistuneita niin ulkonäöllisesti kuin maultaan. Minttulimesuklaakakku oli enemmistön mieleen ja patukoista pidettiin myös. Vihreä raakapiiras puolestaan jakoi mielipiteitä. Itse jokaista herkkua maistaneena voin vilpittömästi sanoa, että kaikki olivat todella onnistuineita. Hyvä nuoret!!!

DSC05434

DSC05416

DSC05414

DSC05418

Oppilaat maistelivat ennakkoluulottomasti ruokia, vaikka raakaherkkujen maut olivat monelle uusia. Onkin totta, että niihin tarvitaan hieman totuttelua, sillä koostumus ja maku ovat hyvin erilaisia verrattuna perinteisiin leivonnaisiin.

Päivä oli kaikin puolin onnistunut ja siitä jäi hienot muistot. Olen niin iloinen saadessani olla tällaisessa mukana ja päästessäni näyttämään oppilailleni myös toisenlaisen puolen matikan ope -Jeminasta. Kiitos Heli, Päivi ja mahtavat oppilaat <3

DSC05440
Päivi, minä ja Heli
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s