Vadelmavalkosuklaakakku

Viime lauantaina juhlittiin mieheni Miikan kolmekymppisiä ja tein juhliin jälkiruuaksi kerrosraakakakun makuinaan vadelma ja valkosuklaa. Käytän kakuissani yleensä kookosöljyä, joka jähmettää kakut, mutta tällä kertaa halusin käyttää kaakaovoita. Kaakaovoi tuo kookosmaidon kanssa ihanan valkosuklaan vivahteen vaniljakerrokseen ja tasoittaa hieman kirpeän vadelmakerroksen makua.

DSC05260

Jos et ole tehnyt raakakakkua, mutta sellaisen tekeminen houkuttelee, niin tämä on hyvä resepti aloittaa. Juhlissa moni, joka kertoi ettei pidä raakakakuista, tykästyi tähän kakkuun. Eli tämä on makumaailmaltaan helposti lähestyttävä eikä maistu ”liian terveelliseltä”. Jos kerrosten tekeminen tuntuu liian työläältä, niin voit hyvin tehdä pelkän vadelmakakun tuplaamalla vadelmakerroksen ainesten määrät ja jättää valkosuklaakerroksen pois. Mutta lupaan, että kerrosten puuhasteleminen on vaivan väärti :)

Tällä ohjeella voi tehdä muitakin kuin vadelmakakkuja vaihtamalla marjat toisiksi. Mustaherukoita, puolukoita tai muita kirpeitä marjoja käytettäessä sitruuna kannattaa jättää pois ja tarvittaessa lisätä enemmän makeutusta. Mustaherukat ja puolukat ovat lisäksi kuivempia kuin vadelmat, joten täytteeseen kannattaa lisätä hieman vettä, jotta blenderi jaksaa pyörittää seosta.

DSC05264

Vadelmavalkosuklaakakku

pohja

  • 1,5dl pekaanipähkinöitä
  • 1,5dl manteleita
  • 8 pehmeää taatelia
  • ripaus suolaa

vadelmatäyte

  • 300g vadelmia
  • 3dl cashewpähkinöitä (liotettuna väh. 2h)
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1/2dl hunajaa
  • 1/2tl vaniljajauhetta
  • 3/4dl sulaa kookosöljyä

valkosuklaatäyte

  • 3dl cashewpähkinöitä (liotettuna väh. 2h)
  • 1,5dl kookosmaitoa (esim. Santa Maria Organic Coconut Milk)
  • 1tl vaniljajauhetta tai 1 vaniljatangon sisus
  • 1/2dl hunajaa
  • 1dl kaakaovoirakeita (CocoVi)

pinnalle vadelmia koristeeksi

  1. Rouhi pekaanipähkinät ja mantelit blenderillä. Lisää joukkoon taatelit ja ripaus suolaa. Muista poistaa taateleista kivet. Sekoita, kunnes niistä on tullut taikinaa. Sammuta kone välillä tarvittaessa ja kaavi taikinaa reunoilta.
  2. Laita irtovuoan pohjalle leivinpaperi ja painele taikina pohjalle. Laita pakastimeen vadelmatäytteen valmistuksen ajaksi.
  3. Laita vadelma ja sitruunanmehu blenderiin ja sekoita soseeksi. Lisää hunaja, vanilja ja kookosöljy. Sekoita.
  4. Huuhtele liotetut cashewt ja lisää niitä pikkuhiljaa koneen käydessä. Sekoita tasaiseksi. Tässäkin sammuta kone välillä ja kaavi täytettä reunoilta.
  5. Kaada vadelmatäyte pohjan päälle ja anna jähmettyä pakastimessa 2-3h kunnes se täyte tuntuu kiinteältä.
  6. Huuhtele liotetut cashewpähkinät ja sulata kaakaovoi vesihauteessa. Sekoita kookosmaito tasaiseksi. Laita kaikki valkosuklaatäytteen ainekset blenderiin ja sekoita tasaiseksi.
  7. Kaada täyte vadelmakerroksen päälle ja koristele vadelmilla.
  8. Laita kakku pakastimeen jähmettymään. Ota huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen tarjoilua.

DSC05275

EDIT: Reseptiä päivitetty 12.7.17

Mainokset

2 thoughts on “Vadelmavalkosuklaakakku

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s