Värikäs ja ravitseva salaatti

Tämä salaatti on saanut innoituksensa jouluiselta Australian matkaltamme. Asuntomme lähellä Melbournessa oli ihana kasvisruokaravintola Sister of Soul, jossa kävimme useamman kerran. Kerran söin lounaaksi salaattia, jossa oli paljon erilaisia viljoja, yrttejä ja siemeniä. Jostain syystä tämä annos palasi eilen mieleeni ja tein siitä oman versioni.

DSC05161

Salaatissani on kvinoaa ja mustaa riisiä. Keitin molemmat erikseen, sillä muuten kvinoakin olisi värjäytynyt tummaksi ja halusin pitää sen vaaleana. Riisi kyllä värjäsi kvinoaa hieman sekoitusvaiheessa, mutta mustaa riisiä täytyy keittää 35-40minuuttia, kun taas kvinoa on valmista 10 minuutissa. On siis kätevämpi keittää ne erikseen. Sekä kvinoa että musta riisi ovat molemmat hyvin ravitsevia, sillä kummassakin on paljon proteiinia ja kuitua. 100g:ssa kvinoaa on proteiinia n. 14 g ja kuitua 5g kun taas mustassa riisissä proteiinia on 10g ja kuitua n. 8g. Lisäksi molemmat maistuvat superhyviltä ja niissä on kiva rakenne.

DSC05162

Tässä salaatissa ei ole salaatinlehtiä vaan kolmea yrttiä eli korianteria, persiljaa ja viinisuolaheinää. Riisin ja kvinoan joukossa on auringonkukansiemeniä, cojimarjoja ja edamepapuja. Edamepavut voi hyvin korvata tavallisilla pakasteherneillä. Salaatin päälle ripoteltu feta antaa ihanaa suolaisuutta ja kastikkeen chili kivaa lisäpotkua.

Riisikvinoasalaatti

  • 2dl mustaa riisiä (+6dl vettä)
  • 2dl kvinoaa (+4dl vettä)
  • 1dl auringonkukansiemeniä
  • 1/2dl cojimarjoja
  • 1 puntti korianteria
  • 1 puntti persiljaa
  • 1 puntti viinisuolaheinää
  • 150 edamepapuja (pakaste)
  • 100-150g fetaa
  • 1/2 limen mehu
  • unikonsiemeniä

kastike:

  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1/2-1 tuore punainen chili
  • 1rkl tomaattipyrettä
  • 3rkl oliiviöljyä
  • 1/2 limen mehu
  • suolaa, pippuria
  1. Kiehauta 6dl vettä. Lisää riisi ja suolaa. Keitä 35-40 min.
  2. Huuhtele kvinoa kuumalla vedellä. Kiehauta 4dl vettä, lisää suola ja kvinoa. Keitä 10min.
  3. Hienonna valkosipulin kynsi ja chili. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja siirrä jääkaappiin maustumaan.
  4. Jäähdytä riisi ja kvinoa.
  5. Hienonna korianteri ja persilja.
  6. Sekoita riisi, kvinoa, korianteri, persilja, cojimarjat, auringonkukansiemenet ja edamepavut keskenään.
  7. Sekoita kastike salaatin joukkoon.
  8. Laita vadille viinisuolaheinät. Kaada päälle riisikvinoaseos. Murustele päälle feta, purista 1/2 limen mehu ja ripottele vielä unikonsiemeniä koristeeksi.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s