Mausteinen kookoslohikeitto

Tänään on ollut harmaa ja synkkä ilma ainakin täällä Helsingissä. Taistelin synkkyyttä vastaan lähtemällä ulos säästä huolimatta. Vähän sai varoa, ettei liukastu, mutta tunnin reippailu piristi taas kummasti. Sisälle palattuani valmistin lounaaksi toisen aseen harmautta vastaan eli pirteän, oranssinsävyisen lohikeiton.

DSC04977

Keitossa on ihana mausteinen kookosliemi, jossa on lohipalojen lisäksi bataattia, porkkanaa ja parsakaalia. Lopuksi puristin joukkoon limen mehun ja ripottelin sekaan hienonnettua korianteria raikastamaan kokonaisuutta. Sopasta riittää neljälle eli tätä syödään meillä huomennakin. Viikko alkaa rennosti, kun on ruokaa valmiina jääkaapissa maanantai-iltaa varten.

DSC04964

Lohikeitto

  • 600g lohta tai kirjolohta
  • 1 keskikokoinen bataatti (n. 700g)
  • 3 pientä porkkanaa
  • 400g parsakaalia
  • 400g kookosmaitoa (yön yli jääkaapissa säilytettynä)
  • 1 iso sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • pätkä inkivääriä
  • 1tl jauhettua paprikaa
  • 1tl kurkumaa
  • 1tl jauhettua korianteria
  • 1tl juustokuminaa
  • 1 kuivattu piripiri-chili
  • 2rkl tomaattipyrettä
  • 1-1,5tl suolaa
  • 1l vettä
  • öljyä
  • 1 lime
  • kourallinen tuoretta korianteria
  1. Leikkaa bataatti, porkkanat ja parsakaali lohkoiksi.
  2. Leikkaa sipuli reiluiksi lohkoiksi ja hienonna valkosipuli ja inkivääri.
  3. Kuumenna tilkka öljyä isossa kattilassa ja kuullota sipulia 5min.
  4. Lisää joukkoon valkosipuli, inkivääri, paprika, kurkuma, korianteri, juustokumina, hienonnettu piripiri ja tomaattipyre. Kuullota mausteita 5min. Jos ne uhkaavat kuivua ja palaa pohjaan, niin lisää tilkka vettä.
  5. Kaada mausteiden päälle vesi, 1tl suolaa ja lisää joukkoon bataatti- ja porkkanalohkot. Anna kiehua 5min. Lisää sitten parsakaali. Anna kiehua vielä 10-15min, kunnes kasvikset ovat melkein kypsiä. Itse tykkään jättää kasvikset hieman koviksi, jotta niissä on purutuntumaa jäljellä. Pidennä kypsennysaikaa, jos haluat niistä täysin pehmeitä.
  6. Leikkaa tällä välin lohi kuutioiksi. Kun kasvikset ovat melkein kypsiä, niin avaa kookosmaitopurkki pohjasta ja valuta ohut neste pois. Voit käyttää sen smoothiessa. Sekoita kookosmaidon paksu osa keittoon.
  7. Lisää kala keittoon ja anna kiehua vielä 5-10min.
  8. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa. Sekoita joukkoon limen mehu ja hienonnettu korianteri.

DSC04983

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s