Arjen pikaruoka

Tämä viikko on hujahtanut ohi kovaa vauhtia, miten taas huomenna on perjantai? No ei se mitään, viikonloppuna on luvassa kivoja juttuja :)

Tein maanantaina simppeliä papubolognesea. Pavuista saa nopeasti ruokaa ja pidänkin tölkkipapuja nykyään aina kaapissa. Tämä ruoka valmistuu keitinveden kiehumisen ja pastan kypsymisen aikana eli mitään kikkailua ei tarvita. Määrästä riittää 4-5 annokseen ja maistuu hyvältä myös uudelleen lämmitettynä. Ruoka on todella nopea valmistaa ja makukin herkullinen, joten tässä resepti jakoon, mikäli jonkun muunkin arki kaipaa joskus pelastajaa :)

DSC04721

Papubolognese

  • 3tlk papuja (käytin 1tlk mustapapuja ja 2tlk kikherneitä)
  • 2tlk tomaattimurskaa (käytin 1tlk murskaa ja 1tlk paseerattua tomaattia)
  • 2rkl tomaattipyrettä
  • 1 iso sipuli
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 5 isoa herkkusientä
  • 1 puntti persiljaa
  • 1tl suolaa
  • öljyä, mustapippuria ja oreganoa
  1. Laita ensimmäiseksi pastavesi kiehumaan.
  2. Hienonna sipulit ja leikkaa herkkusienet viipaleiksi.
  3. Kuumenna tilkka öljyä pannulla. Paista sipuleita ja sieniä, kunnes ne saavat hieman väriä.
  4. Lisää joukkoon pavut ja paista hetki.
  5. Lisää tomattimurska ja pyre.
  6. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä pastan kypsymisen ajan.
  7. Mausta kastike suolalla ja reilulla määrällä pippuria ja oreganoa.
  8. Lisää lopuksi hienonnettu persilja.

DSC04730

Mukavaa torstai-iltaa!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s