Kookoksinen papucurry

Jet lag selätetty eli tänään heräsin vasta, kun herätyskello soi. Muina päivinä uni on tullut silmään jo kahdeksan aikaan illalla ja olen herännyt neljältä. Olen siis saanut nauttia ihan kunnon yöunista, mutta kiva saada omasta unirytmistä kiinni. Muutoinkin arki on lähtenyt rullaamaan taas mukavasti ja pääsen taas jakamaan reseptejä.

DSC04628

Eilen minulla oli töissä eväinä jämäruokia jääkaapista eli tofupapupaistosta ja kookoksista kanakastiketta sekaisin. Ja ne maistuivat todella hyviltä yhdessä. Jopa niin hyviltä, että siitä tuli inspiraatio tähän kookoksiseen papucurryyn. Ruuassa on proteiininlähteinä mustapapuja, kikherneitä ja tofua. Kasviksina on porkkanaa, parsakaalia ja bataattia, joten ruokaa voi syödä sellaisenaan, mutta halutessaan voi keittää lisukkeeksi vaikka riisiä.

DSC04639

Liemi on herkullinen, mausteinen kookosmaito. Mausteita voi käyttää enemmän, kuin ohjeessa on mainittu. Esimerkiksi jauhettu korianterinsiemen ja juustokumina sopisivat ruokaan myös loistavasti. Annoksen päälle kannattaa ehdottomasti puristaa reilusti limen mehua, sillä se tuo ihanaa raikkautta. Korianterin kanssa minulla on mielenkiintoinen suhde. Joskus en voinut sietää sitä ollenkaan, sillä jostain syystä se maistui suussani marjalta, jossa on kävellyt marjalude. Nykyisin käytän sitä ruokiin jonkun verran, mutta en vieläkään ole täysin varma, pidänkö siitä :) Tähän ruokaan ripottelin sitä annoksen päälle koristeeksi.

Tässä resepti, josta riittää 4-5 hengelle.

Kookoksinen papucurry

  • 1 pkt maustamatonta tofua
  • 1 tlk kikherneitä
  • 1 tlk mustapapuja
  • 1tlk kookosmaitoa
  • 500g bataattia
  • 3 isohkoa porkkanaa
  • 400g parsakaalia
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 tuore punainen chili
  • pätkä inkivääriä
  • 2rkl tai enemmän soijakastiketta
  • 1tlk kurkumaa
  • 1/2-1tl paprikajauhetta
  • 1 lime
  • limeä ja tuoretta korianteria mausteeksi
  1. Leikkaa bataatti ja porkkanat kuutioiksi ja paloittele parskaali. Laita ne kiehumaan suolalla maustettuun veteen 5-10minuutiksi, kunnes ne ovat lähes kypsiä.
  2. Leikkaa sipuli lohkoiksi ja hienonna valkosipuli, chili ja inkivääri.
  3. Leikkaa tofu reiluiksi kuutioiksi ja valuta kikherneet ja mustapavut.
  4. Kuumenna paistinpannussa öljyä ja kuullota sipuleita, chiliä ja inkivääriä siinä hetki. Lisää joukkoon kikherneet ja jatka paistamista.
  5. Lisää paistoksen joukkoon tofukuutiot ja mausta kurkumalla, paprikalla ja soijakastikkeella.
  6. Lisää vielä mustapavut ja anna niiden lämmitä.
  7. Kaada kasviksista keitinvesi pois ja sekoita niiden joukkoon kookosmaito. Lämmitä seos kiehuvaksi.
  8. Lisää papu-tofupaistos joukkoon ja sekoita hyvin. Tarkista mausteet ja suolaisuus ja lisää niitä tarvittaessa. Purista joukkoon limen mehu.
  9. Purista annoksen päälle reilu loraus limen mehua ja ripottele hienonnettua korianteria.

Palataan taas!

Mainokset

One thought on “Kookoksinen papucurry

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s