Uusi vuosi, uudet kujeet?

Kolmeviikkoinen reissumme tuli eilen päätökseensä ja lensimme iltapäivällä takaisin Suomeen. Tällä hetkellä pieni väsy painaa, sillä heräsin aamulla jo puoli neljä, mutta toivottavasti saan taas pian Suomen rytmistä kiinni. Matka oli kaikin puolin todella hieno ja onnistunut, kuten olen ehkä jo aiemmin saattanut mainita. Kotiin oli kuitenkin ihana palata. Ja täällähän on talvi! Olo tuntuu rentoutuneelta ja siltä, että arkeen paluu on kivaa. Pääsee taas tekemään omia juttuja, jotka ovat lopulta kuitenkin niitä parhaita asioita. On mukava mennä töihin, pyöräyttää smoothie blenderillä ja lähteä hikoilemaan salille. Kiva nähdä kavereita ja saada taas kissa takaisin kotiin.

DSC03999

Vuosi vaihtui ja uusi vuosi tuntuu aina uuden alulta. Joka paikassa mainostetaan elämäntapamuutoksia, erilaisia valmennuksia ja dieettejä. Uusi vuosi onkin hyvä ajankohta aloittaa terveellisempi elämä, mutta liikaa muutoksia ei kannata kerralla tehdä ja järki on hyvä pitää mukana. Kannattaa kokeilla erilaisia juttuja liikunnan ja ruokavalion kanssa, joista voi sitten valita ne itselle sopivat jutut. Minulla ainakin toimii vain sellaiset asiat, jotka pystyn arjessa helposti toteuttamaan. Kuitenkin jos oikeasti haluaa muutosta, niin jotain pitää muuttaa :)

DSC04228

Isot muutokset vaativat aikaa ja totuttelua. Kerroin ennen joulua tässä postauksessa, miksi halusin alkaa syömään terveellisemmin. Minulla meni melkein kaksi vuotta, että monipuolisesta ja runsaasti kasviksia sisältävästä ruokavaliosta tuli pysyvä tapa. Matka kohti terveellisempiä elämäntapoja alkoi uudenvuodenlupauksesta ja välillä olen ottanut takapakkia ja sitten olen taas kokeillut jotain muuta. Nytkin olen herkutellut kolme viikkoa niin terveellisillä kuin vähemmän terveellisillä herkuilla enemmän kuin normaalisti, mutta se kuuluu asiaan!

DSC04097

Jos haluat kokeilla jotain uutta, niin lisää vaikka ruokavalioosi smoothie, muutama kävelylenkki viikkoon tai jätä herkuttelu vain yhteen päivään viikossa. Pieni muutos tuo jo lisäenergiaa ja saattaa poikia jonkin toisenkin terveellisen tavan arkeesi.

DSC04259

Eilen kotiin päästyäni oli heti pakko saada jotain raikasta, joten vihersmoothien valmistus oli edessä. Tässä ohje:

Vihersmoothie (kahdelle)

  • 1/2 kurkku
  • 1 vihreä omena
  • 3 basilikan oksaa
  • 1 pieni avocado
  • 1/4 lehtikaaliruukusta tai babypinaattia
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 2 rkl chiasiemeniä
  • vettä
  • (1 annos maustamatonta heraa tai riisiproteiinia)
  1. Paloittele kurkku, omena ja avocado.
  2. Laita ainekset blenderiin ja surauta smoothieksi. Lisää vettä sen verran, että saat haluamasi koostumuksen.
  3. Lisää lopuksi proteiinijauhe, mikäli käytät sitä ja sekoita vielä hetki.

LRG_DSC04618

Kävimme aamupäivällä nauttimassa lumisista maisemista ja nytkin maahan leijailee hiljalleen lunta. Luonto näyttää niin kauniilta ja ulkona on reilu 10 astetta pakkasta. Pirteää uutta viikkoa kaikille!

1 thoughts on “Uusi vuosi, uudet kujeet?

Jätä kommentti