Great Ocean Road

Nyt on luvassa hehkutusta ja matkakertomusta upeasta kahden päivän roadtripistä Australian kuuluisalla rantatiellä eli Great Ocean Roadilla. Matkaa mittariin kertyi noin 700km ja paikkoja, joissa pysähtelimme, oli paljon. Pysähdyspaikkoja tien varrella on todella runsaasti, joten maisemista nauttiminen on helppoa. Tie on mutkitteleva ja joissakin kohdin kapea, mutta hyvässä kunnossa. Muita turisteja oli liikkeellä jonkin verran, mutta ei kuitenkaan älyttömän paljon. Vasemmanpuoleinen liikenne oli tullut onneksi meille jo tutuksi muutamalla aiemmalla päiväreissulla, mutta silti ajamiseen piti keskittyä enemmän kuin Suomessa. Tai minähän toimin vain kartanlukijana, mutta olin hengessä mukana :)

DSC03943

Lähdimme matkaan sunnuntaiaamuna kahdeksan aikaan ja ensimmäinen kohteemme oli Bells Beach. Ranta on suosittu surffipaikka, mutta yhtään surffaria emme nähneet. Saattoi johtua joko siitä, että saavuimme rantaan jo kymmeneltä tai sitten todella tuulisesta säästä. Kaksi surffaria oli vetämässä märkäpukua päälleen, mutta vaikka odotimme ja söimme eväitä, niin veteen he eivät menneet. Ehkä sää oli liian haasteellinen surffaukseen.

DSC03955

Bells Beachin jälkeen suuntasimme Anglesean golfkentälle kenguruja bongaamaan. Kentälle ei saanut kuitenkaan mennä kävelemään vaan olisi pitänyt maksaa RooTourista kuljettajalle, joten kengurut jäivät näkemättä tässä kohtaa. Kävimme luonaalla McGain’s Cafessa, joka oli luomutuotteita myyvän kaupan ja puutarhamyymälän yhteyteen perustettu kahvila. Tarjolla oli ihania luomutuotteista valmistettuja leivonnaisia, salaatteja ja lämpimiä ruokia sekä mehuja ja smoothieita.

DSC03974

DSC03985

Lounaan jälkeen jatkoimme matkaa Aireys Inletiin, jossa pysähdyimme ihastelemaan rantaa ja majakkaa nimeltään Split Point Lighthouse. Tämän jälkeen jouduimme lähtemään kiertotielle pois Great Ocean Roadilta, sillä tie oli suljettu n. 50km matkalta maastopalon vuoksi. Kiertotieltä päädyimme sademetsän keskelle tehdylle turistitielle, josta oli kyltti Hopetoun Falls ja teimme kävelyretken katsomaan vesiputousta. Matka jatkui ja meinasimme törmätä kenguruun, joka loikki tien yli. Näimme toisen kaveruksen istuskelemassa tien reunassa, mutta yrittäessämme lähestyä sitä kuvan toivossa, sekin otti jalat alleen ja loikki tiehensä.

DSC04049

Kengurukohtaamisen jälkeen teimme kaksi rantapysähdystä ennen päivän ja oikeastaan koko roadtripin loppuhuipennusta. Jäljellä oli siis Great Ocean Roadin kuuluisin nähtävyys eli 12 Apostolia. Apostolit ovat merestä kohoavat, veden muovaamat kivipatsaat. Patsaita on jäljellä enää seitsemän, eikä niitä alun perinkään ole kahtatoista ollut, vaan nimestä oli haluttu tehdä mahdollisimman houkutteleva. Näky oli kyllä kieltämättä upea! Kivipatsaat näyttivät epätodellisilta ja niitä olisi voinut tuijottaa vaikka kuinka kauan. Aivan yksin emme Apostoleita saaneet ihailla, mutta ilta oli jo onneksi sen verran pitkällä, että päivän pahin turistipiikki oli ohi.

DSC04077

Olimme yötä Port Campbell- nimisessä pikkukylässä, josta olimme varanneet hostellihuoneen. Kävimme syömässä ja uni tuli sen jälkeen silmään hyvin nopeasti.

Aamiaisen jälkeen kävimme Loch Ard Corgella, joka on poukama kahden jyrkänteen välissä. Tarinan mukaan kaksi nuorta oli pelastautunut poukamaan haaksirikkoutuneesta aluksesta  1800-luvun lopulla ja alueella on luola, jossa heidän kerrotaan asuneen.

DSC04108

12 Apostolin toisella puolella pääsee kävelemään rantaa pitkin, kun laskeutuu alas rappusia, joita kutsutaan Gibson Stepseiksi. Rannalta näkee kaksi samanlaista kivipatsasta kuin Apostolit ja aamupäivällä ranta oli täynnä kuvia napsivia turisteja meidät mukaan lukien.

DSC04160

Kävimme vielä kahdella sademetsäkävelyreitillä nimeltään Melba Gully ja Maits Rest. Erityisesti jälkimmäinen oli hieno, sillä alueella kasvoi jättimäisiä puita. Yksi kohde, jossa olisimme halunneet käydä oli Cape Otwayn majakka, joka on vanhin toiminnassa oleva. Paikka oli kuitenkin todellinen turistirysä ja alueelle oli 20 dollarin sisäänpääsymaksu, joten jätimme väliin. Ihan tyhjä arpa ajelu majakalle ei ollut, sillä pääsimme näkemään koalan hyvin läheltä. Joku turisti oli bongannut koalan puussa ja pysäyttänyt tien viereen. Tästä syntyi kunnon lumipalloefekti ja tienvarsi oli täynnä autoja ja ylöspäin tähyileviä ihmisiä. Mekin pysähdyimme ja saimme napattua karvapallosta lähikuvan.

DSC04196

Ajelimme takaisin Melbourneen osittain Great Ocean Roadia ja osittain nopeampaa Princess Highwayta. Vaikka autossa istumista tuli paljon, niin useat pysähtelyt saivat ajomatkan tuntumaan lyhyemmältä. Maisemat olivat mahtavat ja tiellä olisi voinut tutkailla paikkoja pidempäänkin. Matkaoppaassamme oli jopa ehdotus viettää kaksi viikkoa Great Ocean Roadilla ja sen lähialueilla. Matkaa on mahdollista taittaa myös kävellen Great Ocean Walk -merkittyä kävelypolkua pitkin. Meille kahden päivän roadtrip oli sopiva ja ehdimme rauhassa katsella kaikki kohteet, jotka olimme suunnitelleet. Kaiken kaikkiaan uskomaton retki!

DSC03947

Vielä kaksi päivää Melbournessa ja kaksi Tokiossa, jonka jälkeen Suomi kutsuu jälleen!

Mainokset

4 thoughts on “Great Ocean Road

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s