Kokeilussa kikhernespagetti

Ostin eilen Ruohonjuuresta kokeilumielessä kikhernespagettia ja -nuudeleita. Niissä on 21,7 grammaa proteiinia, 50g hiilihydraatteja ja 11,5 grammaa kuitua per 100g. Aika hyvä vaihtoehto vehnäspagetille, eikö? Tuotteet on valmistanut lempääläinen yritys nimeltään Palmusto.

DSC02975

Tein spagetille kaksi kastiketta: vihreän ja punaisen. Pesto on valmistettu lehtikaalista, persiljasta ja auringonkukansiemenistä. Käytin ruukkulehtikaalia, joka on miedomman makuista kuin isoina lehtinä myytävät lehtikaalit. Tomaattikastikkeeseen käytin paseerattua tomaattia. Lisäsin joukkoon lopuksi ripauksen chilijauhetta tuomaan potkua ja miniluumutomaatteja raikastamaan kastiketta. Sekoitin peston keitetyn spagetin joukkoon ja tomaattikastiketta päälle. Herkullinen yhdistelmä! Resepti toimii varmasti myös tavallisella spagetilla, mutta silloin ravintoarvot ovat eri.

Kikhernespagetin tuoksu oli keitettäessä hieman epäilyttävä, mutta maku ja koostumus olivat melestäni oikein hyvät. Voisin hyvin ostaa tätä uudelleen ja kaappiin ostinkin siis samalla myös kikhernenuudeleita. Spagetti maksoi reilut viisi euroa ja nuudeli oli euron halvempi. Toisaalta nämä ovat paljon ravinteikkaampia kuin vehnäspagetti, niin en pidä hintaa pahana. Mutta mistään halvasta tuotteesta ei ole kyse.

DSC02996

Punavihreä kikhernespagetti

pesto:

  • 1/2 ruukkua lehtikaalia
  • 1 ruukku persiljaa
  • 1/2dl auringonkukansiemeniä
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 2rkl oliiviöljyä
  • 1/2tl suolaa
  • mustapippuria

tomaattikastike:

  • 2 valkosipulinkynttä
  • 500g paseerattua tomaattia
  • 8 miniluumutomaattia
  • oliiviöljyä, suolaa, pippuria ja halutessasi chilijauhetta

lisäksi:

300g kikhernespagettia

  1. Paahda siemeniä hetki kuumalla pannulla, kunnes ne tuoksuvat paahteisilta. Siirrä sivuun.
  2. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja kuullota siinä valkosipuleja hetki.
  3. Lisää joukkoon paseerattu tomaatti ja jätä hautumaan miedolle lämmölle.
  4. Sekoita blenderillä tai sauvasekoittimella peston ainekset. Seoksesta ei tarvitse tulla sileää, vaan siemenet saavat jäädä rouskumaan.
  5. Kuumenna keitinvesi kiehuvaksi ja lisää runsaasti suolaa. Keitä spagettia 5-6min.
  6. Mausta tomaattikastike ja lisää sen joukkoon lohkotut tomaatit.
  7. Sekoita pesto valutetun spagetin joukkoon.
  8. Nauti pestospagetti tomaattikastikkeen kera.

Pirteää tiistaita raikkaat menijät!

Mainokset

One thought on “Kokeilussa kikhernespagetti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s