Raikas jouluinen raakakakku

Tänään on ensimmäinen adventti ja joulun odotus voi siis alkaa. Ystäväni Riikka oli kylässä ja tein meille kakun, jossa on paljon joulun makuja: piparia, appelsiinia, inkivääriä ja suklaata. Tämä kakku poikkeaa muista tekemistäni raakakakuista, sillä tässä pähkinöiden osuus on pienempi. Se saa aikaan sen, että kakku on kevyt ja raikas. Kakussa on kaksi erilaista täytettä. Valkoinen kerros on kermainen appelsiinilla maustettu kookostäyte ja keltaisessa kerroksessa maistuvat appelsiini ja inkivääri. Koko komeuden kruunaavat suklaaraidat.

DSC02659

Jouluinen raakakakku

pohja

  • 2dl manteleita
  • 1dl kookoshiutaleita
  • 10 taatelia
  • 1/2tl kaardemummaa
  • 1/2tl jauhettua inkivääriä
  • 1/2tl pomeranssinkuorta
  • 1/2tl kanelia
  • 1/4tl jauhettua neilikkaa
  • ripaus suolaa

appelsiinitäyte

  • 1 luomuappelsiini
  • 1 luomuappelsiinin kuori
  • 1dl liuotettuja cashewpähkinöitä
  • 2rkl hunajaa
  • 2rkl sulaa kookosöljyä
  • pätkä inkivääriä

kookostäyte

  • 1prk kookosmaitoa (yön yli jääkaapissa säilytettyä)
  • 1rkl juoksevaa hunajaa
  • 3rkl sulaa kookosöljyä
  • 1/2tl vaniljajauhetta
  • 1/2 pienen appelsiinin mehu

suklaakuorrutus

  • 1dl kaakaovoirouhetta
  • 1rkl raakakaakaojauhetta
  • 1/2rkl kookosöljyä
  • 1 rkl hunajaa tai maun mukaan
  • ripaus suolaa
  1. Jauha pohjan mantelit tehosekoittimessa. Lisää joukkoon paloitellut taatelit ja mausteet. Sekoita taikinaksi. Lisää lopuksi kookoshiutaleet ja sekoita vielä hetki.
  2. Painele taikina irtopohjavuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperi.
  3. Pese appelsiini hyvin ja raasta sen kuori. Irrota valkoinen osuus appelsiinista ja sekoita tehosekoittimessa hedelmäliha ja raastettu kuori.
  4. LIsää joukkoon muut appelsiinitäytteen aineet ja kaada täyte pohjan päälle.
  5. Laita kakku pakastimeen ja anna jähmettyä.
  6. Kaavi kulhoon kookosmaidon paksu osa ja lisää joukkoon hunaja ja vanilja. Vaahdota sähkövatkaimella kermavaahdoksi. Lisää joukkoon appelsiininmehu ja kookosöljy.
  7. Kaada kookostäyte appelsiinitäytteen päälle ja anna jähmettyä pakastimessa.
  8. Ota kakku pakastimesta ja irroita se vuoasta.
  9. Sulata kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa. Sekoita joukkoon hunaja, kaakaojauhe ja suola.
  10. Suklaakuorrute on todella ohutta, joten jos haluat pursottaa pursotinpussilla raitoja, niin laita astia kylmävesihauteeseen ja sekoittele, jotta kuorrute jähmettyy hieman. Laita pursotinpussiin ja koristele kakku.
  11. Voit myös kaataa suklaan kakun päälle.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s