Papupihviburgerit

Moikka!

Aamulla herätessäni yritin saada lisää valoa kämppään nostamalla säleverhot kokonaan ylös. Ei mitään muutosta vaan pakko oli sytyttää valot joka puolelle, vaikka kello oli puoli yhdeksän. Toisaalta iltaisin on ihanaa sytyttää kynttilöitä ja nauttia niiden luomasta tunnelmasta, mutta mieleni kaipaa päivisin valoa. Huoh, ehkä tätä pimeyttä jaksaa vielä hetken, sillä tiedossa on kolmen viikon loma lämmössä :)

Pitämäni lihattoman viikon ansiosta syön enemmän kasvisruokia kuin ennen. Tuntuu, että ruokavalio on monipuolistunut entisestään ja kasvisruuilla saa kivaa vaihtelua. Muutama päivä tein sitten papupihvejä, joihin laitoin myös suppilovahveroita. Tein pihveille seuraksi hieman tulisen tomaattikastikkeen ja valkosipulimajoneesin. Nämä kauraleivän väliin mustakaalin kera ja herkullinen hamppariateria oli valmis!

DSC02605

Papupihvit

  • 2tlk papuja (Käytin GoGreenin papumixiä. Yhdessä tölkissä on valutettuna 170g papuja.)
  • 250g suppilovahveroita tai muita sieniä
  • 1 punasipuli
  • 1 kananmuna
  • 1rkl psylliumia
  • 1-1,5tl suolaa
  • pippuria
  • tuoretta timjamia hienonnettuna
  1. Huuhtele ja valuta pavut. Laita ne kulhoon ja survo puunuijalla.
  2. Hienonna punasipuli ja paista sitä sienten kanssa öljyssä pannulla, kunnes neste on haihtunut sienistä.
  3. Laita sienisipuliseos papusurvoksen joukkoon ja sekoita joukkoon myös muut aineet.
  4. Muotoile taikinasta haluamasi kokoisia pihvejä. Itse tein 6 kappaletta.
  5. Paista pihvejä 225 asteessa n. 15minuuttia.

DSC02597

Tomaattikastike

  • 1tlk tomaattimurskaa
  • 1rkl tomaattipyrettä
  • 1rkl punaviinietikkaa
  • 0.5tl suolaa
  • 1 pieni sipuli
  • 1/2-1 tuore punainen chili
  • loraus hunajaa
  1. Hienonna sipuli ja chili. Paista niitä öljyssä hetki.
  2. Lisää punaviinietikka, tomaattimurska ja -pyre.
  3. Anna hautua puoli tuntia.
  4. Mausta suolalla ja hunajalla.
  5. Jäähdytä kastike.

DSC02604

Valkosipulimajoneesi

(Resepti on Ainon blogista. Tein muuten ohjeen mukaan, mutta vähensin öljyn määrän puoleen, sillä halusin paksua majoneesia.)

  • 1 muna
  • 1dl MCT-öljyä tai muuta öljyä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • ripaus suolaa
  1. Hienonna valkosipuli.
  2. Laita korkeaan astiaan valkosipuli, kananmuna ja öljy.
  3. Laita sauvasekoitin astian pohjaan, käynnistä ja nosta hitaasti ylös.
  4. Mausta majoneesi suolalla.

DSC02611

Mukavaa lauantain jatkoa!

Mainokset

One thought on “Papupihviburgerit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s