Mustaherukkakakku

En pitänyt lapsena mustaherukoista. Muistan kuinka ärsytti, jos olin vahingossa hakenut kellarista mustaherukkamehua, vaikka olin kuvitellut ottavani punaherukkavadelmamehua. Lisäksi olimme veljeni kanssa juoneet nämä mielestämme paremman makuiset mehut nopeasti loppuun ja talveksi oli jäljellä vain mustaherukkamehua.

Nykyisin pidän mustaherukoista, ne ovat ihanan kirpeitä ja niissä on kunnolla makua. Tänään tein niistä raakakakun, joka meni tekemieni kakkujen kärkisijoille. Lisäksi koin suurenmoisen onnistumisen elämyksen saadessani kakun irti siististi vuoasta. Yleensä reunoista tulee hieman epäsiistit tai kakun pinta halkeaa, mutta ei tänään!

DSC02529

Kakussa on upeanvärinen mustaherukkakerros, jonka päällä on suklaata. Täytteeseeen tulevat cashewpähkinät pehmentävät mustaherukoiden happamuutta, mutta silti siitä jää kirpeän raikas. Säästin koristeluun mustaherukoita, jotka asettelin kiertämään kakun reunaa.

DSC02552

Mustaherukkaraakakakku

pohja

  • 1dl pekaanipähkinöitä
  • 1dl manteleita
  • 10 taatelia
  • ripaus suolaa

mustaherukkatäyte

  • 400g mustaherukoita (sulata pakastetut)
  • 4dl liotettuja cashewpähkinöitä
  • 1dl sulaa kookosöljyä
  • 1/2dl hunajaa tai maun mukaan
  • 1tl vaniljajauhetta
  • 3rkl lämmintä vettä

suklaakuorrutus

  • 1/2dl kaakaovoirouhetta
  • 1/2dl sulaa kookosöljyä
  • 1/2dl raakakaakaojauhetta
  • 1/2tl vaniljajauhetta
  • 1rkl hunajaa tai maun mukaan
  • 2rkl tocoa
  1. Rouhi pohjan pähkinät tehosekoittimella ja lisää joukkoon paloitellut taatelit ja suola. Aja taikinaksi. Taikinasta ei tarvitse tulla sileää, vaan siihen saa jäädä sattumia. Painele taikina irtovuoan pohjalle, jossa on leivinpaperi ja laita sivuun odottamaan.
  2. Säästä halutessasi hieman mustaherukoita koristeluun. Aja loput tehosekoittimella mustaherukat soseeksi.
  3. Lisää joukkoon hunaja, vanilja ja kookosöljy. Jatka sekoittamista.
  4. Lisää joukkoon vähitellen cashewpähkinät. Mikäli seos on liian paksua, niin lisää muutama rkl vettä.
  5. Kaada täyte pohjan päälle, tasoita ja siirrä pakastimeen kuorrutuksen valmistuksen ajaksi.
  6. Sulata kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa. Vispaa joukkoon muut kuorrutteen aineet. Maista ja lisää tarvittaessa hunajaa.
  7. Kaada kuorrutus mustaherukkatäytteen päälle tasaisesti. Koristele mustaherukoilla.
  8. Siirrä pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi, mieluiten yön yli. Irrota vuoasta ja anna sulaa huoneenlämmössä ennen tarjoilua.

Hieman kateellisena olen katsellut facebookista ja instagramista kuvia ensilumen peittämistä maisemista, joista täällä Helsingissä saa vain haaveilla. Vähän satoi räntää herätessäni, mutta siihen se jäi. Tulisipa lunta tännekin pian!

Mainokset

3 thoughts on “Mustaherukkakakku

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s