Soijabolognese

Perinteinen jauhelihasta tehty pasta bolognese kuuluu meillä vakioarkiruokiin. Kasvisviikkoni kunniaksi tein siitä tänään vegeversion korvaamalla lihan soijarouheella.

DSC02322

Olen tehnyt soijabolognesea ennenkin, mutta siitä tuli liian pliisua. Rouhehan on itsessään melko mautonta, mutta tällä kertaa käytin mausteita reilulla kädellä, niin pastakastikkeesta tuli mainio. Laitoin joukkoon herkkusieniä ja runsaasti tuoretta persiljaa. Spagettina käytin spelttipastaa vaihtelun vuoksi.

DSC02326

Soijabolognese

1 iso sipuli

3 valkosipulinkynttä

200g herkkusieniä

3dl soijarouhetta

2prk paseerattua tomaattia

2rkl tomaattipyrettä

2dl vettä

puntti persiljaa

oliiviöljyä

suolaa, pippuria, oreganoa ja basilikaa

  1. Kuullota hienonnettuja sipuleita ja viipaloituja sieniä öljyssä 5-10min.
  2. LIsää joukkoon soijarouhe, paseerattu tomaatti ja vesi. Anna hautua n. 15min. Lisää tarvittaessa enemmän vettä, jos kastikkeesta meinaa tulla liian paksua.
  3. Käytä reilusti mausteita ja sekoita lopuksi joukkoon hienonnettu persilja.
  4. Nauti spagetin kanssa.

Hauskaa viikonjatkoa!

Mainokset

One thought on “Soijabolognese

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s