Isänpäivän viettoa ja mansikkasuklaaraakakakku

Olin viikonlopun vanhempieni luona Narvassa. Heidän talonsa on ihanan rauhallisella paikalla, jossa on vähän naapureita, järvimaisema ja välillä peuroja takapihalla. Tiellä ei ole edes katuvaloja, niinpä se on oikea rauhoittumisen keidas!

thumb_DSC02281_1024
Kaupunkikatti Alfa pääsi taas nauttimaan raikkaasta ulkoilmasta.

Kävimme Lempäälän kirpputorilla, josta mukaan tarttui parittomia, pienikukkaisia kahvikuppeja. Näille on käyttöä myöhemmin :)

thumb_DSC02284_1024

Oli myös virkistävää treenata pitkästä aikaa ulkona. Jopa kahdesti! Ostin kesällä Jungle Gym- nimiset kahvat, jotka saa kiinni tankoon tai oveen ja ne kulkevat mukanani reissuissa. Ne ovat kuin kannettava kuntosali.

thumb_DSC02262_1024

Tietysti isänpäivään kuului myös kakku! Pelasin varman päälle ja tein mansikkasuklaaraakakakkua, jota olen tarjoillut aiemmin työkavereilleni. Tällä kertaa tein koristeeksi mansikkavalkosuklaasydämiä, jotka piristävät rusehtavaa kakkua ja sopivat päivän teemaan.
thumb_DSC02297_1024Kakku on todella tuhti suklainen elämys, jota mansikat raikastavat. Oikea suklaan rakastajan unelma! Tässä resepti herkulliseen kakkuun:

Mansikkasuklaaraakakakku

pohja:

1,5dl pekaanipähkinöitä

1dl manteleita

1dl taateleita

ripaus suolaa

täyte:

6dl cashewpähkinöitä 2-4h liotettuna

500g mansikoita, sulata pakastemansikat

1dl raakakaakaojauhetta

reilu 1dl sulaa kookosöljyä

1/2-1dl hunajaa maun mukaan

1tl vaniljajauhetta

ripaus suolaa

  1. Valmista ensin pohja. Laita pekaanipähkinät ja mantelit blenderiin ja sekoita hetki.
  2. Lisää joukkoon paloitellut taatelit ja suola. Jatka sekoittamista. Pohjataikina on valmis, kun ainekset ovat sekoittuneet ja siitä voi muovailla pallon. Taikinaan saa jäädä sattumia.
  3. Painele pohja irtovuokaa, jonka pohja on vuorattu leivinpaperilla.
  4. Aja mansikat soseeksi blenderillä. Lisää joukkoon hunaja, kookosöljy, kaakaojauhe, vaniljajauhe ja suola. Jatka sekoittamista.
  5. Lisää cashewpähkinät osissa ja sekoita tasaiseksi. Voit joutua välillä kaapimaan seosta reunoilta. Sekoita, kunnes täyte on sileää.
  6. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita. Anna kakun jähmettyä pakkasessa tunti ennen koristelua. Koristele kakku halutessasi esimerkiksi mansikoilla tai tee mansikkavalkosuklaasydämiä alla olevalla ohjeella. Kakun tulee antaa jähmettyä rauhassa. Itse annan kakun olla pakkasessa yön yli ja otan sulamaan jääkaappiin tai huoneenlämpöön ennen tarjoilua.

thumb_DSC02305_1024

Mansikkavalkosuklaa

1dl kaakovoirouhetta

1dl mansikoita

1rkl kookosöljyä

1rkl tocoa

(1rkl hunajaa)

ripaus vaniljajauhetta ja suolaa

  1. Sulata pakastemansikat ja soseuta ne haarukalla tai sauvasekoittimella.
  2. Sulata kaakaovoi ja kookosöljy vesihautessa.
  3. Lisää rasvan joukkoon toco, hunaja, vanilja, suola ja mansikkasurvos. Sekoita hyvin vispilällä.
  4. Maista seosta ja lisää tarvittaessa hunajaa.
  5. Kaada seos suklaamuotteihin ja anna jähmettyä pakastimessa.
  6. Irrottele suklaat muoteista ja nauti sellaisenaan tai käytä niitä kakun koristeluun.

Rauhallista sunnuntai-iltaa!

Mainokset

2 thoughts on “Isänpäivän viettoa ja mansikkasuklaaraakakakku

  1. Eya

    kaunis ja houkuttava kakku suklaasydämillä! Jungle Gym -kahvoilla sain minäkin treenata Madridissa: toisilla oli treenivaatteet, toisilla ei…

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s