Kurpitsakeitto

DSC02193

Päivät ovat olleet vielä ihanan lämpimiä vaikka onkin jo marraskuu. Siitä huolimatta välillä tekee mieli jotain kunnolla lämmittävää. Kurpitsat ovat upeanvärisiä ja niistä saa herkullista syysruokaa. Paahdoin kurpitsaviipaleita ensin uunissa ja sitten soseutin ne keitoksi. Käytin mausteena inkivääriä ja kookoskermaa. Jos keittoon haluaa lisää potkua, niin inkiväärin lisäksi voi laittaa chiliä.

DSC02197

Kurpitsakeitto

1 pieni kurpitsa (omani oli vain 750g)

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

pala inkivääriä

5dl vettä

vajaa dl kookoskermaa

öljyä, suolaa ja pippuria

  1. Kuori ja paloittele kurpitsa.
  2. Levitä viipaleet pellille ja sivele pintaan loraus öljyä ja hieman suolaa.
  3. Paahda uunissa 225 asteessa grillivastusten alla 15min.
  4. Kuullota hienonnettua sipulia, valkosipulia ja inkivääriä öljyssä 5-10min, kunnes ne ovat pehmenneet.
  5. Lisää joukkoon paahdetut kurpitsat ja 5dl vettä. Kuumenna kiehuvaksi.
  6. Soseuta keitto ja lisää tarvittaessa vettä.
  7. Sekoita joukkoon kookoskerma ja mausta keitto suolalla ja pippurilla.

DSC02207

Lämmintä torstain jatkoa!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s